HBK P17 slog TFF med 3-1

Det blev tre nya poäng för P17 när man på torsdagen ställdes mot Trelleborgs FF på Halmstad Arena. Vinsten skrevs till 3-1 efter 1-1 i paus.

Efter 20 minuter tog HBK ledningen med 1-0 när man efter ett fint passningspel kom in i skåningarnas straffområde och Lucas Lindau spelade en boll bakåt som Albin Ahlstarnd mycket behärskat bredsidade in bakom en chanslös TFF-keeper.

- Första tjugo minuterna gör vi väldigt bra men sedan tappar vi lite fart, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

Mycket riktigt så jämnade TFF ut spelet och kvitteringen kom efter en halvtimma. I andra halvlek stod matchen och vägde i början men i den 64:e minuten fick HBK en vänsterhörna som Gabriel Dal Molin mycket fint skickade in och mittbacken Jonatan Falk mötte den perfekt med pannan och HBK tog på nytt ledningen i matchen.

Sedan dröjde det bara fem minuter så kombinerade den nyss inbytte Remo Gotfredsen vackert med Lucas Lindau, där den sistnämnde till slut kom fri med målvakten och rullade kallt in 3-1 till bollklubbsgossarna.

HBK kostade sedan på sig att missa en straff men hade greppet om matchen tills duktige domaren Slavisa Stijepic blåste av kampen och segern var ett faktum.

-En till stora delar väldigt fin insats av killarna och det känns mycket fint att ha gått segrande ur en riktigt bra fotbollsmatch mellan två duktiga lag, avslutar en nöjd Robert Nordström.

HBK P17 – Trelleborg P17 3-1 (1-1)

1-0 (20) Albin Ahlstrand, 1-1 (29),2-1 (64) Jonatan Falk, 3-1 (69) Lucas Lindau.

Laget: Petter Andersson – Wilmer Hesselgren, Filip Eriksson, Jonatan Falk, Hugo Neborg (88) – Mattias Saleem Almgren (74), Albin Ahlstrand, Gabriel Dal Molin, Lorent Mehmeti (67) – Lucas Lindau (82), Albin Binnefors (82).

Avbytare: Remo Gotfredsen (67), Pontus Carlsson (74), Elliot Hintsa (82), Ardi Hajdari (82), Gentrit Ibishi (88), Albin Morina, Isak Svensson, Ludvig Larsson, Linus Claesson, Viktor Dahlin, Imad Cibo.