P15 ser fram mot höstens turnering

Det äldsta laget i ungdomssektion, innan man tar steget upp i Akademin, är P15 (pojkar födda 2005). Tränarna ser en stor utveckling i laget och ser fram mot höstens SEF-turnering.
P15 är en träningsflitig grupp där spelarna ställer krav på varandra. Ledarna kan se en utveckling i laget.
- Ja, det är en stor utveckling i deras spelförståelse, att vara trygg med boll, där vi oftast spelar oss ur olika situationer. Då vi tränar 3-4 ggr/vecka, beroende på belastning, så märker vi att killarna orkar hålla en hög nivå även i slutet på matcherna, säger Fredrik Andersson, en av ledarna i P15-laget.     

På träningspassen fokuseras inriktning på spelförståelse, förhållandet mellan medspelare-motståndare och att spelarna driver sin egen utveckling, berättar Fredrik, som är ledare tillsammans med tre andra.

- Vi har fördelat så att vi har olika uppgifter, där Christian Pizevski är ansvarig och planerar träningar och matcher. Sen har vi även Leonardo Capristo, Joakim Johansson, som är målvaktstränare och jag själv som bokar planer och domare, säger Fredrik.

Fredrik har varit med om ledare i några år och var med om en minnesrik upplevelse 2018 när de spelade Gothia Cup (bilden är därifrån).
- Det är nog hittills, det största som pojkar födda 2005 varit med om. Vi spelade flera jämna och tuffa matcher, helt plötsligt så var vi framme i A-kvartsfinal där Brommapojkarna stod för motståndet. Vi förlorade tyvärr matchen, men vi fick ett minne som varar hela livet. 

De skulle i år spelat en SEF-turnering under årets Gothia Cup men den blev senarelagd p.g.a. pandemin. Förhoppningen är att den kommer att spelas senare under hösten.
- Det är planerat att den spelas på höstlovet och där 32 lag är inbjudna. Där kommer vi att få spela många utvecklande matcher, mot kvalitativt motstånd, menar Fredrik.

Som en utbildning får spelarna själv agera ledare vid träningar i laget.
- Vi har återkommande träningar där killarna själva får hålla i träningarna, säger Fredrik. 

Detta ger en bra lagsammanhållning men inom laget har man också kommit fram till några ledord som man försöker jobba efter.
- Före coronan hade vi träffar där killarna kom fram till ledord som identifierar HBK P15, såsom bl.a. proffsighet, vara en bra lagkamrat, anstränga sig, säger Fredrik Andersson avslutningsvis.

P15
Ansvarig tränare: Christian Pizevski
Övriga tränare/ledare: Fredrik Andersson, Leonardo Capristo och Joakim Johansson
Antal spelare: 30 st.