Notiser efter Degerfors IF-HBK

Det var en härlig seger i går mot Degerfors IF i seriefinalen i Superettan.
HBK har nu nio raka matcher utan förlust på bortaplan. Dessa har slutat med sex vinster och tre oavgjorda. Målskillnad 15-3.

HBK trivs även på Stora valla där enda förlusten på tretton senaste matcherna kom i fjor. Annars har HBK vunnit sex och spelat lika i sex matcher på den klassiska arenan.

Andreas Johansson har nu kommit upp i 340 A-lagsmatcher, och 210 elitmatcher för HBK. Han firade med sitt första mål i seriesammanhang på 26 matcher. Senast var i augusti i fjor mot Dalkurd FF.

Thomas Boakye (bilden) har nu spelat 140 matcher i Superettan inklusive matcherna i Varbergs BoIS. Thomas är mer van med sitt tredje mål i år.

Malkolm Nilsson Säfqvist gjorde sin 130:e match totalt i HBK och 80:e i seriesammanhang för klubben. "Malle" höll nollan för tionde gången i år efter några härliga räddningar i går.

Mikael Boman gjorde sin 60:e Superettan-match i HBK-tröjan medan Emil Tot Wikström gjorde sin 50:e match i A-lagströjan.

Noterbart är att HBK under första halvlek drog bara på sig två frisparkar och där den första var först efter 32 minuters spel.