Målskyttarna efter matchen

Thomas Boakye och Andreas Johansson var spelarna som gjorde målen när Degerfors IF besegrades på Stora Valla. hbk.se frågade de om deras mål i dag.

Thomas Boakye om dagens första mål, hans tredje för säsongen:

- Det känns fantastiskt. När jag ser att Samuel Kroon har bollen, då vet jag att han kommer att slå bollen inside och jag låg rätt i straffområdet och får den på huvudet och det är mål. Det är en perfekt boll av Kroon.


- Vi visste att det skulle bli en tuff match idag men vi gör en bra match idag. Jag är jätteglad idag, vi tar tre poäng till HBK.

 

Andreas om dagens andra mål, hans första för säsongen:

- Det var en fast situation där min uppgift är att vara framför målvakten. Jag ska försöka att målvakten inte kan gå ut och denna målvakt vill gärna ut och plocka, så jag försöker hålla nere honom. Efter det när jag ser att det blir en duell där framme försöker jag bara vara där och hålla undan min markering som är bakom mig. Samuel nicktoucha den och jag är 2-3 meter från mål och det är bara att stöta in den. Klart att det var en skön känsla.


- Jag brukar göra ett eller två per säsong och Magnus (Haglund) sa i går på träningen ”jag tror det är dags nu, Ante, att peta in den” och mycket riktigt. Det var riktigt skönt. Jag tänkte nu hur ska jag fira nu, men jag måste ner till hörnflaggan, så det tar lite tid, skrattar Ante.