UT:  #10 Karim Sadat  -  IN:  #19 Rasmus Wiedesheim-Paul.
Minuter
Gult kort
#10 Jesper Westermark

Mållöst i Ljungskile

Trots stort övertag i avslut och hörnor så blev det inga mål på Skarsjövallen. 0-0 mellan Ljungskile och HBK.
Skarsjövallen badade i sol och det var en varm lördagseftermiddag när jumbon Ljungskile tog emot halläningarna. HBK, som kom till matchen efter en seger som satt långt inne senast mot Västerås, hade chans att tillsammans med Degerfors rycka lite i tabellen vid vinst. Ljungskile i andra ändan av tabellen kunde ska lite andrum om de fick med sig de tre poängen.

Inför matchen pratade HBK:s tränare Magnus Haglund med Dplay och han sa att han trodde det skulle bli en fysisk och tuff match.

Även om HBK tidigt tog tag i taktpinnen hade gästerna svårt att skapa några riktigt heta chanser under första halvlek. Ljungskile försvarade sig bra och låg hela tiden rätt i positionerna. Tempot i HBK:s passningsspel fanns inte riktigt där för att kunna hitta vägar igenom Ljungskiles försvar. Det bekräftades av Dusan Djuric i paus i Dplay som även belyste att det var en tuff, fysisk och framförallt varm match.

Men HBK fick inte upp tempot i andra halvlek utan Ljungskile kunde fortsätta försvara sig med bravur trots ett stort bollinnehav för HBK. Närmast att göra mål var Samuel Kroon, som på ett vänsterinlägg fick stå helt rent någon meter från målet, men nicken smet sig över ribban.

När Robert Daradic blåste av matchen hade det inte blivit några mål utan båda lagen fick dela på poängen. Med den poängen befäste HBK sin andraplats i en något haltande tabell.

- En väldigt fysisk match med mycket dueller där jag tycker att vi stod upp bra. Dock hade vi svårt med rytmen i spelet förutom under delar av första och delar av andra, säger Magnus Haglund.

- Vi var det bättre laget, men inte tillräckligt bra för att skapa målchanser. Dessutom skönt att vi inte släpper till några målchanser med tanke på de senaste matcherna, avslutar Magnus Haglund.

Nu är det en vecka till nästa match. Lördag 17:30 på Örjans Vall väntar GAIS.

Ljungskile SK - Halmstads BK, Superettan, 0-0 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Dusan Djuric (Erik Ahlstrand, 68), Joel Allansson, Thomas Boakye (Emil Tot Wikström, 62) - Sadat Karim (Rasmus Wiedesheim-Paul, 62), Mikael Boman (Crespo Kamara, 76)