Inför akademins helg vecka 33

Det matchas i akademiserierna också. Dags för tre nya matcher denna helg.
Foto: Casper Johansson

Mjällby AIF - P19, fredag

P19 möter Mjällby AIF på bortaplan under fredagskvällen. Ännu en bortamatch för P19 som inlett hösten på bästa sätt med idel segrar och en målskillnad på hela 28-2. 
- Mjällby är en förening som de senaste åren gjort en resa i väldigt positiv riktning efter några tuffa år i division 1 med dubbla degraderingar på kort tid. Deras akademi och särskilt P19-lag har däremot kontinuerligt levererat på hög nivå. Att åka till Strandvallen har alltid inneburit tuffa matcher och vi behöver vara noggranna i varje detalj av vårt spel för att lyckas med det vi vill. Vi har dock haft en väldigt positiv period och hoppas kunna fortsätta på den fina trenden, menar assisterande tränare Daniel Kaplinski. 


IF Elfsborg - P17, lördag

P17 beger sig på lördag till Borås för en tuff bortamatchmot IF Elfsborg.
- Eftersom vi har två bortamatcher i rad på konstgräs så har vi tränat på det underlaget i två veckor vilket har fallit väl ut, säger Robert Nordström. 

– Vi har ju fått tillbaka sex spelare från landslagsläger så det blir angenäma bekymmer att ta ut ett lag och en trupp den här gången.


Elfsborg meddelar att man har ”nolltolerans” mot publik men att intresserade Halmstadsbor kan se matchen i appen Min fotboll.



P16 - Varbergs BoIS, söndag

Det är tvåan som tar emot fyran i P16-seriens sjätte omgång av nio. Ett Varberg som visat sig vare solida baktill med minst insläppta mål i serien. Kanske kan seriens näst målgladaste lag i Halmstad förändra det? 
- Vi har växt i prestation under seriens gång och hoppas kunnat fortsätta på den trenden. Grabbarna kommer från en 3-0-seger mot HIF och skönt att hålla nollan när vi överlag har försvarat oss väl i seriespelet. Vi kommer göra en del byten i startelvan så det blir intressant att se hur dessa killarna vill visa upp sig. Förhoppningsvis från bästa sida, ler assisterande tränare Joakim Sandberg.
MATCHEN SPELAS UTAN PUBLIK.