Emma är inte orolig inför framtiden

HBK-damernas lagkapten Emma Nielsen tycker att laget är ett helt annat än för ett år sedan och att nu gäller det bara att få utdelning av sitt slit.
I helgen svarade innermittfältaren Emma Nielsen för HBK:s ledningsmål och det såg länge ut att vara matchavgörande, men under de sista minuterna vände Bergdalens IK från 0-1 till 2-1. 
- Det var otroligt tufft och jobbigt att matchen slutade som den gjorde, men just nu är känslan bra. Vi tar med oss det positiva från matchen vilket är allt förutom resultatet. Vi var det bättre laget och skapar fler chanser och det är där tankarna ligger just nu, menar Emma.

En tuff förlust men Emma ser ändå att det finns många positiva inslag som man kan ta med sig till kommande matcher.
- Vi vinner både första och andra bollar samtidigt som vi skapar många målchanser och spelar stundtals väldigt bra. Vi är det bättre laget i 80 minuter och det tar vi med oss. Vi har en inställning i laget som är oerhört bra och nu krävs det bara att få utdelning för allt bra vi gör.

Nu väntar fjäreplacerade och obsegrade IFK Örby på bortaplan på lördag. En tuff match väntar men Emma tror på sitt lag.
- Inför matchen mot Örby behöver vi lägga ner samma hårda arbete som vi gjort de senaste matcherna. Vi behöver ha samma fokus och inställning, och ska spela med ett högt bolltempo, utnyttja vår kreativitet och fortsätta komma till målchanser och ha fokus i våra avslut. Men viktigast av allt är att vi går in med samma inställning som alltid, vi ska springa mer än motståndarna och vara det bättre laget i 90 minuter, säger Emma Nielsen. 

Som nykomling har de fått en tuff inledning med tre förluster på de fyra första matcherna, men det har inte motsvarat prestationerna och Emma ser att laget har utvecklats under våren och sommaren.
- Utvecklingen i laget ser ungefär ut som mina aktier den här veckan, spik rakt uppåt, nej skämt och sido, skrattar Emma och fortsätter:

- Vi har en stor träningsmentalitet i laget där alla har en bra inställning till varje träning. Sedan ”Fidde” tog över som huvudtränare har vi som lag tagit stora kliv. Vi är ett helt annat lag än vad vi var för ett år sedan då vi nu är väldigt fysiskt bra tränade tack vare en hård försäsong. 

- Vi spelar fotboll på ett sätt som jag personligen föredrar och tycker är roligast, med högt bolltempo, få tillslag och mycket kreativitet i spelet. Vi har gjort stora framsteg både på planen och utanför. Vi är ett gött gäng med mycket skratt och härlig stämning! Det är alltid lika roligt att gå till träningarna och det är enligt mig det viktigaste, att det man gör är roligt och ger energi, anser Emma Nielsen.

För sin egen del tycker hon att det har gått bra och känner att hon har utvecklats under året, vilket gör att fotbollen nu är roligare än någonsin.
- Detta är tack vare ”Fidde” som tror på mig och vill utnyttja mina kvalitéer. Jag tror inte jag hade presterat såpass bra utan att ha en tränare som tror på en. 

Emma Nielsen har pratat och vi lär nog höra en hel del om henne även i framtiden. Och vem vet, kanske blir det redan på lördag i bortamatchen mot IFK Örby, som ligger utanför Kinna.

Tabell och resultat för damerna finns här.