Degerforstränaren om dubbla möten med HBK

Seriefinal i eftermiddag och en av Degerfors tränare Tobias Solberg har uttalat sig inför matchen på degerforsif.se, och frågan är om det går att bortse att serien vänder, att det blir ett dubbelmöte och att det är en matcher mellan ettan och tvåan i serien.

– Det hoppas jag att det går att göra. Inte minst i den här första matchen. Även om det såklart är speciellt är det för oss en match bland alla andra, säger tränare Tobias Solberg till degerforsif.se.


Degerfors har roterat en del i sin trupp men det finns inte två laguppställningar mot HBK i tränarens huvud redan nu.

– Nej, så är det inte. Däremot finns det lite olika scenarion man kan tänka sig, men så är det inför alla matcher. Först och främst får vi fokusera på den kommande matchen men det kommer ju finnas mycket vi kan lära oss av från den och direkt få möjlighet att göra saker bättre mot samma lag, oavsett vad resultatet blir i morgon (läs lördag), säger Solberg till Degerfors hemsida.

Han anser att HBK är ett av seriensbästa lag.

– De har ett jättebra lag och ska finnas med i toppen. De borde kanske ha gått upp i allsvenskan redan förra året men fick en dålig start och behövde jaga. Nu har de varit med från början och har en jättebra trupp. Det blir förhoppningsvis en rolig match men också en tuff match som kommer kräva mycket av oss, menar Solberg.

Vad det blir för matchbild är inte Tobias Solberg säker på.

– Halmstad har ett jättebra försvarsspel och har bara släppt in åtta mål. Det lägsta antalet i serien. Alla utespelare gör ett gediget jobb. Sedan får vi se vad det blir för typ av matchbild. Om de kommer pressa högt eller ligga och avvakta lite grann. Det ärlite svårt att säga, men det kommer krävas en hel del om vi ska lyckas göra mål, säger han avslutningsvis till degerforsif.se inför lördagens seriefinal som sänds på Dplay och har avsparkstid kl. 15.00.