Dam möter Böljan Falkenberg

Ett västkustderby är nästa utmaning för damlaget då IF Böljan Falkenberg väntar i lördagens hemmamatch. Det skiljer endast en placering mellan lagen så det borde bli en jämn match.

Ett västkustderby är nästa utmaning för damlaget då IF Böljan Falkenberg väntar i lördagens hemmamatch. Det skiljer endast en placering mellan lagen så det borde bli en jämn match.

- Alla lag kan vinna mot varandra så vi förväntar oss en stenhård kamp om poängen, säger Fredrik Andersson. 


Böljan började med förluster men vann senast med 5-3 efter en stark insats mot Onsala BK. 
- Kan vi komma upp till de nivåer vi legat på under de senaste matcherna så finns det stora möjligheter till poäng. Gör vi inte det så kommer Böljan straffa oss. 


- Vi börjar få in en struktur i vårt spel som vi jobbat med under året men aldrig fick chansen att prova i matcher p.g.a. Covid-19. Därför fick seriematcherna användas till att slipa detaljer på istället för att man gjorde det i träningsmatcher, menar Fredrik.


HBK Dam kommer efter en rad av bra prestationer som tyvärr inte gett så många poäng vilket de hoppas kunna ändra framåt. I veckan hade de ett möte i DM med LFK där de testade ett nytt sätt att spela. 

- Det var en av våra ambitioner i vintras att testa olika spelsystem för att kunna optimera vår trupp. Mot Laholm fick vi ett bra tillfälle att prova i skarpt läge. Svaren vi fick var som förväntat eller bättre vilket gör oss gott framåt då vi har fler verktyg att använda oss av. Hur vi väljer att ställa upp mot Böljan får vi se, det beslutas efter sista träningen innan match, säger "Fidde". 


HBK Dam ser framemot matchen mot Böljan Falkenberg och hälsar motståndare, domare och övriga funktionärer välkomna till Halmstad Arena. Tyvärr är begränsningen 50 personer så det dröjer ytterligare innan vi kan hälsa våra supportrar och allmänheten välkomna. 


Tabell och resultat finns här.