Ante: - Det var mycket glädje

Det har sedan serien startade i mitten på juni varit väldigt intensivt för spelarna. Många träningar och matcher har genomförts, men på tisdagen var man aldrig på fotbollsplan utan spelade padel inne på Örjans valls område.

Detta inslag var något som verkligen uppskattades av Andreas Johansson.

- Vi har kört väldigt mycket i en period och min erfarenhet är att det är skönt och viktigt att bryta av träningen då och då. Magnus (Haglund) visade känsla då det var ett bra läge.


- Det var ett kul inslag med mycket glädje. Fast det är mitt i säsongen så blir det lite teambildning. Det var skönt, tycker ”Ante”, som enligt flera lagkamrater är den bäste i laget på padel tillsammans med Jonathan Svedberg.


Några dagar har gått sedan vinsten mot GIF Sundsvall och ”Ante” är nöjd han tänker tillbaka på matchen.

- Vi började bra och så som vi ville men ju längre matchen gick så ägde de mer boll. De offrade många spelare i sin speluppbyggnad och det gjorde att vi inte fick träff i vår press-spel. Sundsvall är ett lag som vill ha mycket boll men vi var trygga i vårt lägre försvarsspel, vilket avspeglade sig i att de hade endast ett skott på mål, så det kändes tryggt och bra. Sen är det otroligt skönt att avgöra i 85:e minut, en skön och viktig seger, tycker ”Ante”.


Nu väntar en kanske ännu tuffare match. För nu ska HBK besöka serieledarna Degerfors IF på Stora Valla och det är något HBK-kaptenen ser fram emot.

- Det kommer bli otroligt roliga matcher båda två. Ska bli kul att möta dem, de har gått bra. Det är en toppmatch där ettan möter tvåan, det blir en jättehärlig utmaning för oss. Jag ser fram emot den väldigt mycket. Ofta när två topplag möts kommer det att märkas på plan, menar Ante.


Han har sett Degerfors lite till och från under säsongen men lär få mer information om hur de spelar under lagets kommande träningar i veckan. En av spelarna känner han dock lite mer än de andra.

- Jag känner Erik Lindell som jag spelade ihop med i Norrköping. Han spelar höger wingback och det ska bli kul att träffa honom igen.


På lördag är det dags i den första matchen av två mot serieledarna. Sen möts de igen måndagen den 7 september på Örjans vall.