Ambitiösa tjejer i F15/16

Det äldsta flicklaget i HBK är F15/16 och detta består av 24 tjejer som tränar fotboll tre gånger i veckan. Utvecklingen ser bra ut och många av tjejerna används även i U-laget, som är andralaget på damsidan.
HBK Ungdom har ett styrdokument med namnet ”Blå Tråden”. F15/16 har fokus på denna för att utveckla spelarna i laget. 
- Vi fokuserar på att spelarna skall vara trygga med bollen och lösa situationer med ett varierat passningsspel, samt att varje individ hittar några egenskaper som kan utvecklas för att bli spetsegenskaper, säger ansvarig tränare Mikael Johansson.

Mikael är den som har det övergripande ansvaret medan Robin Johansson ansvarar för målvakterna och fasta situationer. Emma Silvandersson funkar som en länk mellan uppåt till damlaget medan Felicia Lindahl har hand om länken nedåt till F13/14. Även Adam Delbratt är ledare i laget.
 
För många ungdomslag är cupspel de stora händelserna under ett år men i år har det inte blivit någon cup för F15/16.
- Det är såklart tråkigt när många cuper har blivit inställda men vi hoppas på en cup efter säsongen. Men Gothia Cup är redan planerat för nästa år så det vet jag att alla ser fram emot.
- Annars är det seriespelet som varit väldigt givande i år, många bra matcher mot bra motstånd, tycker Mikael. 
 
Med tre träningspass i veckan så utvecklas givetvis spelarna.
- Vi ser en ständig utveckling både på individnivå och som lag. Framförallt har laget blivit väldigt effektiva framåt. Vi har även många spelare som varit uppe och spelat matcher med U-laget och gjort det väldigt bra, berättar Mikael.         
 
Det är en ambitiös grupp som Mikael och de andra ledarna jobbar med.
- Vi har en ambitiös trupp med många spelare som verkligen vill ta nästa steg. Samtidigt finns det en lagmoral och en väldigt bra lagsammanhållning vilket vi visat flera gånger under säsongen. Det är ett lag som aldrig ger sig. De är bra på att lyfta varandra och det finns många ledare i laget som kliver fram när det behövs. 

- Spelarna gillar att bjuda på sig själva och det är aldrig långt ifrån en spontandans eller lite sång, säger Mikael och de har en del aktiviteter utanför den gröna rektangeln.

- Vi hittar på aktiviteter både på och vid sidan av planen för att bygga lagsamanhållning. Vi låter spelarna själva vara med mycket och bestämma för att det ska finnas en stor delaktighet i allt vi gör. Hittills i år har vi bland annat spelat Laserdome, paddlat SUP och städat Sverige.

F 15/16
Ansvarig tränare: Mikael Johansson
Övriga tränare/ledare: Robin Johansson, Adam Delbratt, Emma Silvandersson, Felicia Lindahl
Antal spelare: 24 st.