Akademilagen spelar alla hemma

Tre dagar i följd spelar våra akademilag hemmamatcher i sina respektive serier. Redan i kväll böjar det med hemmamatch för P17.
HBK P17 - TRELLEBORGS FF 
Torsdag 20 augusti kl. 17.30 
I kväll spelar HBK P17 hemmamatch mot ett starkt Trelleborgs FF som i förra omgången slog IFK Göteborg och dessutom vann de mot HBK i Ligacupen i våras.
- Vi har respekt för TFF men känner också att vi kommit in i serietempot och att vår form är bra, så vi ser fram emot en spännande utmaning, säger P17-tränaren Robert Nordström.
Tabell och resultat finns här


HBK P19 - TRELLEBORGS FF 
Fredag 21 augusti kl. 17.30 

På fredag gästar Trelleborgs FF Halmstad Arena IP. Ett Trelleborgslag som haft en väldigt fin säsongsstart och ligger på en sjätteplats i serien, strax bakom HBK.
-  De har i de tre senaste matcherna slagit Malmö FF och Helsingborgs IF och senast fick IFK Göteborg dit kvitteringsbollen på övertid mot ett disciplinerat och hårt jobbande TFF. En tuff uppgift väntar alltså oss mot de formstarka gästerna, tror Johan Bergström.

Tabell och resultat finns här.


HBK P17 - ÖRGRYTE IS 
Lördag 22 augusti kl. 13.00

Laget som leder mot laget som ligger sist. HBK-tränaren Morgan Ljungkvist förväntar sig dock en tuff match.
- Vi har mött ÖIS tidigare och det är inte enkelt. Det krävs en bra prestation, säger Morgan.
HBK behöver sex poäng på de sista tre matcherna för att vara helt säkra på slutspel, något man önskar av sportsliga skäl.
- Det krävs att vi inte underskattar motståndarna. Inget lag är dåligt på denna nivå utan det krävs att vi tar jobbet och gör det ordentligt, fortsätter Morgan.
Veckan har inneburit fyra träningspass för de flesta spelarna (några har tre + match).
- Vi har jobbat med tempo, värdering och försvara eget mål. Det har sett bra ut i veckan.
- Några ändringar i elvan kan man nog förvänta sig även om inget är klart just nu, avslutar huvudtränaren.

Tabell och resultat finns här.


HBK P19 - IF CENTERN
Söndag 23 augusti kl. 14.00
På söndagen väntar för P19 en DM-final mot IF Centern på Vinåvallen. Ett IF Centern som inte varit i en P19-final på flertalet år får nu alltså spela derby mot grannklubben nedanför backen. Matchen spelas i Vinberg utan publik.
- Lagen är såklart bekanta med varandra då flertalet spelare, men också ledare i klubben från Kärleken, har en bakgrund i HBK. Vi ser fram emot en trevlig söndagseftermiddag, säger Johan Bergström.
Spelschema och resultat finns här.


Foto: Casper Johansson.