2-2 senast när Giffarna var på Örjan

Med bara en seger på de femton första omgångarna, så var det en viktig match för HBK när de tog emot GIF Sundsvall. Igor Krulj hade precis tagit över laget och norrlänningarna låg precis över kvalstrecket, sex poäng före HBK. Nu fanns chansen att komma närmare, men så blev icke fallet trots en bra start.
När HBK och GIF Sundsvall senast möttes på Örjans vall, en julidag 2017, så var det endast en spelare från dagens trupp som spelade. Alexander Berntsson spelade hela matchen som mittback medan Malkolm Nilsson och Jonathan Svedberg satt på bänken.

I HBK gjorde Johan Oremo ett drömmål i sin debut när han från halva planen (bilden) gjorde 2-0 innan halvtimman av matchen hade gått.
- Jag slängde en blick över axeln så fort jag fick bollen och såg att han stod långt ut. Jag fick på en bra träff och kände direkt att den här blir nog farlig, sa Oremo efter matchen till Hallandsposten.

Då hade danske Marcus Mathisen redan gjort 1-0 med ett skruvat skott efter tolv minuter men före paus tappade HBK kontrollen över matchen. Två hörnor gjorde att Sundsvall kunde gå in i pausvila med 2-2.

Efter paus började HBK bäst men en utvisning mitt i halvleken på Marcus Mathisen ändrade matchbilden och enligt Sundsvallstränaren Joel Cedergren så var det räddningen för dem, då HBK hade bra tryck.

Det oavgjorda resultatet innebar att HBK låg kvar näst sist i serien och hade bara vunnit en av de sexton inledande matcherna – och det var i premiären…


Omgång 16 - Lördag 22 juli 2017  
Halmstads BK – GIF Sundsvall  2 – 2
Isak Pettersson – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Alexander Berntsson, Adnan Kojic – Marcus Mathisen, Aboubakar Keita – Nikolai Alho (Gabriel Gudmundsson, 78), Alexander Ruud Tveter (Kosuke Kinoshita, 62), Sead Haksabanovic – Johan Oremo.
Avbytare utan spel: Malkolm Nilsson, Marcus Johansson, Ivo Pekalski, Jonathan Svedberg, Fredrik Olsson.
Varningar: Marcus Mathisen (55, 70), Fredrik Liverstam (66).
Utvisning: Marcus Mathisen (70, lindrig).
Mål: 1-0 (11) Marcus Mathisen, 2-0 (27) Johan Oremo, 2-1 (38) Eric Larsson, 2-2 (45+1) Markus Danielson
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 4 206 (Örjans vall)