P12 är en stor grupp med hög träningsflit

Det är en träningsflitig grupp och där ungdomarna själva tävlar om vem som är på flest träningar. Sammanhållningen känns också bra i P12, pojkar födda 2008.

Inte mindre än tjugoåtta spelare ingår i den trupp som Joseph Wahlund och hans ledarstab ansvarar för. Nu har grässäsongen precis börjat och de tränar tre pass i veckan, där varje pass är på nittio minuter.


Det primära i deras träning är teknik och spelförståelse och här ser man en utveckling av laget.
- Ja, absolut. Det är första året vi tränar på 9-manna och killarna har verkligen förstått hur man använder ytorna på ett bra sätt i speluppbyggnaden, säger Joseph Wahlund.


Han tycker att det är en positiv grupp att arbeta med.
- Det är en homogen grupp där många hållit ihop sedan fotbollsskolan. Gruppen är väldigt träningsflitig och tävlar om vem som tränar mest. Dessutom umgås många med varandra på fritiden.


De arbetar för att hålla ihop lagsammanhållningen på ett naturligt sätt. Men corona-pandemin påverkar även deras sätt att förhålla sig.
- Normalt sätt hälsar vi alltid på varandra med handslag och ögonkontakt. Gemensamt ombyte och dusch är obligatoriskt i samband med matcher och träning, säger Joseph, men under dessa tider genomför de inte detta.


Laget hittar även på saker utanför fotbollen och detta genom föräldrarnas omsorg.
- Vi har en föräldragrupp som ordnar aktiviteter regelbundet, senast i november var hela gänget på Yoump och förra sommaren hade vi grillning och lekar under en eftermiddag, berättar Joseph.


Den stora händelsen i år är att delta i Laxacupen för laget som har fem ledare med olika arbetsuppgifter.
- Jag som ansvarig ansvarar för alla laguttagningar och även vilka som tränar med en äldre åldersgrupp (P13). Tillsammans med Agron Zekaj ansvarar jag för planering och genomförande av träningarna.


- Därutöver har Daniel Eriksson ansvar för administration, bokning och material. Daniel Hasanovic är målvaktstränare och Naser Gashi ansvarar för fysträningen, berättar Joseph Wahlund, som även är herrtränare i div. 3-laget Laholms FK.


P12 – POJKAR FÖDDA 2008
Ansvarig ledare Joseph Wahlund

Övriga ledare Daniel Eriksson, Agron Zekaj, Daniel Hasanovic och Naser Gashi

Antal spelare 28
Lagets hemsida www.svenskalag.se/hbk-p08