Matilde klar för HBK

HBK Dam har gjort klart med ny spelare. Det är Matilde Abrahamsson som tränat med laget både i vintras och nu efter att hon kommit hem från USA.

- Det öppnades möjligheter att få henne registrerad för oss när USA stängde ner allt mer. Matilde går på College och studerar samtidigt som hon spelar fotboll där. Jag har ju följt Matilde sedan tiden i Centern och hon har en enorm kapacitet som spelare och kanske den spelare jag tränat som är mest allround. Hon kan spela på samtliga positioner på plan även om jag inte sett henne som målvakt, ännu, säger Fredrik ”Fidde” Andersson, damtränare.


Hur känns det att vara spelklar för HBK??

- Det känns väldigt bra att vara spelklar för HBK nu när situationen är som den är i världen. Det är framförallt roligt att få träna med gamla lagkamrater igen och att få möjligheten att utvecklas och komma tillbaka till formen jag hade innan min korsbandsskada, säger Matilde.


Matilde spelade många år IF Centern tillsammans med flera andra i HBK. Vidare blev det spel för IS Halmia i Elitettan och div. 1 och var under en period även registrerad för damallsvenska Vittsjö GIK där det blev lite speltid men framförallt bra träning i högt tempo. Matilde har deltagit i samtligaungdomslandslag och är uppe i 17 landskamper för Sveriges F15 till F19 vilket gör henne till lagets meste landslagsspelare, hittills. 


Hur ser framtiden ut med fotboll och studier?

- Framtiden är just nu väldigt oklar. Min tanke är att åka tillbaka till Florida i augusti och fortsätta med studier och fotboll där. Men det är svårt att säga då jag inte fått svar på när skolan och fotbollen drar igång i USA igen. Under tiden blir all fokus på HBK här hemma, säger Matilde. 


När Fredrik Andersson tog uppdraget som damtränare i HBK hade han Matilde Abrahamsson tidigt i sina tankar.

- Jag vet ju hennes kapacitet men nu handlar det främst om att få henne tillbaka till att spela matcher. Hon har ju haft en elak knäskada så vi skyndar långsamt och vi vet inte heller hur det ser ut i USA när det är dags igen till hösten. Det blir lite av win-win, vi får en väldigt bra spelare som höjer nivån på våra träningar och samtidigt får Matilde bra träningar som får henne i toppform igen. Vad som händer i höst får vi ta då, säger Fredrik. 


Vad ser du själv som dina främsta egenskaper?

- Mina främsta egenskaper tror jag är min speluppfattning och att jag är en riktig vinnarskalle. Hatar verkligen att förlora och ger väldigt sällan upp, berättar Matilde, som tror att hon har saker att bidra med i laget.

- Jag tror att jag kan bidra med bra tempo, glatt humör och förhoppningsvis några mål i år! 


Vi hälsar Matilde Abrahamsson hjärtligt välkommen till Halmstads Bollklubb.