Malkolm: Det är en mycket speciell säsong

Att vara fotbollsspelare i dessa tider är inte alls likt något annat år. Uppskjuten seriestart, två veckors semester redan i slutet av mars och en andra försäsong har åter inletts. Men det är inget som HBK-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist klagar på.

- Vi är verkligen inte de värst drabbade i samhället, det är bara att hoppas att det snart är över.   

Coronasmittan påverkar alla i samhället vem man än är.

- Det är ju speciellt med tanke på att serien blev uppskjuten. Sen har jag nyligen fått barn och det gör att vi är lite extra försiktiga, även om jag annars också är noggrann med min personliga hygien, säger ”Malle”.


Nu skulle det redan har spelats två seriematcher men i stället är det försäsongsträning igen för ”Malle” och laget.

- Det är en mycket speciell säsong där vi redan haft i stort sett tre månaders försäsong och nu börjat om igen, men det är bara att ställa in sig mentalt. Förhoppningsvis blir det matcher förr eller senare. Under vår semester började man längta efter fotbollen igen.


Om Malkolm Nilsson Säfqvist tittar tillbaka på tidigare år så är han positiv när det gäller gruppdynamiken.

- Jämfört med tidigare år så känns det väldigt bra hur gruppen är. Alla umgås med alla och det tror jag inte att jag har varit med om tidigare, för ofta blir det grupperingar. Här kan den yngste umgås med äldste.


- Vi har förlorat mycket rutin i antalet spelade allsvenska och superettan-matcher, men det har skapat ledarroller för andra spelare. Årets trupp känns väldigt bra, säger Malkolm avslutningsvis.