Hemmapremiären 2000: Storseger mot guldkonkurrent

Efter säker seger borta mot Trelleborgs FF väntade en hemmapremiär på långfredagen 2000. Den tippade guldkonkurrenten AIK, med Stuart Baxter som tränare, kom till Örjans vall. Drygt 9 000 åskådare fick se HBK vinna med 4-0!
Hallandspostens framsida dagen efter matchen.

4-0 låter ju fantastiskt, men ändå tyckte inte mittfältsgiganten Petter Hansson att HBK gjorde en kanonmatch. Före paus var HBK inte lika rörliga som tidigare och detta framför allt före det förlösande 1-0 målet. Efter paus var det uppvisning efter paus när AIK fullständigt vek ner sig.

- Normalt sett brukar det vara väldigt täta matcher mellan oss där ett misstag avgör, men i dag räknade vi till 12-2 i målchanser så jag är oerhört stolt över killarnas insats, menade Tom Prahl efter matchen när han pratade med HP:s utsände.

Peter Lennartsson i kamp med Daniel Tjernström.

Ledningsmålet kom i 29:e minuten när Stefan Selakovic blev frispelad på vänsterkanten av Björn Carlsson och "Sella" gjorde inget misstag mot en utrusande Mattias Asper.

Trettiotvå sekunder efter paus fick AIK ett slag i ansiktet. Selakovic snodde fräckt bollen, rundade Michael Brundin och levererade passningen till Robert Andersson som kan slå in bollen i ett öppet mål.

Robert Andersson svarade för ett mål i matchen. Här i duell med nuvarande Häcken-tränaren Andreas Alm.

Åtta minuter senare gör Selakovic sitt fjärde mål på två matcher när han med Andreas Alm hängande i armen, slet sig loss och avslutade med en höger utsida förbi Asper.

Ridå för AIK, och när fyran kom styrdes bollen i mål av AIK-backen (senare HBK:aren) Mattias Thylander efter att Fredrik Gustafson avlossat sin vänster.

Torbjörn Arvidsson i kamp med Mattias Thylander. Två år senare var de lagkamrater i HBK.

Inhopparen Jeffrey Aubynn fick inte vara på plan mer än sex minuter innan han drog på sig ett rött kort efter en för våldsam satsning mot Alm.

Långfredagen den 21 april 2000

Halmstads BK - AIK  4 - 0

HBK: Håkan Svensson - Mikael Gustavsson, Michael Svensson, Tommy Jönsson, Fredrik Andersson - Fredrik Gustafson (Joel Borgstrand, 90), Petter Hansson, Peter Lennartsson (Jeffrey Aubynn, 76), Björn Carlsson (Torbjörn Arvidsson, 71) - Robert Andersson, Stefan Selakovic.
AIK: Mattias Asper - Thomas Lagerlöf, David Ljung, Michael Brundin, Mattias Thylander - Daniel Tjernström (Karl Corneliusson, 79), Andreas Alm, Ola Andersson (Christer Mattiasson, 49), Hans Bergh - Andreas Andersson, Nebojsa Novakovic.
Mål: 1-0 (29) Stefan Selakovic, 2-0 (46) Robert Andersson, 3-0 (54) Stefan Selakovic, 4-0 (67) självmål av Mattias Thylander.
Domare: Sten Johanzon, Finspång.
Publik: 9 006

På översta bilden firar Stefan Selakovic ett av sina mål.