Energin tillbaka i damlaget

Precis som för alla andra lag fick damerna en oplanerad ledighet. Under tio dagar hade de ledigt från fotbollen men är nu igång igen. Just nu med en Vi kör en uppbyggnadsträning med hård fysisk belastning under 3 veckor. 

- Träningarna består av mycket repetition men vi startar på en mycket högre nivå än i januari.  Med tre fotbollspass i veckan och ett i vårt gym samt teoripass vid tillfällen så kommer vi vara väl förberedda när serien startar, säger tränaren Fredrik Andersson. 


Under corona byter spelarna om och duschar hemma då omklädningsrummet på Örjans vall är stängt.

- När tillfälle ges så kör vi dessutom på utegymmet som ligger ett par utsparkar från Örjans vall. Våra teoripass blir utomhus på plan och vi "stänger" normalt varje träning med en ring där vi håller om varandra, där har vi ändrat till "Corona-avstånd", berättar ”Fidde”.

 

För att så småningom komma väl förberedda till seriestarten så är fem träningsmatcher inplanerade mot de andra lagen från div. 1 i närområdet.

- Även där har vi tänkt på Corona och att inte resa i onödan utan vi har ju likvärdigt motstånd inom några mils radie.  

 

Hur mycket längtar ni efter seriestart?

- Jag måste erkänna att vi tappade lite energi när beskedet kom om att allt skjuts upp. Nu när vi startat igång igen så är vi enormt spelsugna och laddade för att tävla om poäng. Vi har valt att se saker positivt och inte gnälla över saker som vi inte kan påverka.  - Skälet till att serien blir väldigt annorlunda drabbar andra i samhället mycket värre än oss. Corona har påverkat alla i hela världen och människor har förlorat nära och kära. Det skulle kännas fel om vi då klagar på att serien flyttas fram och att det blir färre matcher, anser Fredrik.

 

Genom den försenade seriestarten hinner damlaget får tillbaka några av sina spelare.

- Vi hinner få några av spelarna, som varit skadade eller varit ute och rest, i full matchform. Men det är ju lika för alla lag. Att det blir en enkelserie gör att det nog blir full fart framåt från många lag. En bra start eller en bra period kan bära riktigt långt. På andra hållet kan en svacka innebära att man hamnar efter med färre matcher att reparera. 


- Vi ser det egentligen på samma sätt här, förutsättningarna är givna, vi accepterar och gör det bästa av situationen. Vi kommer inte gnälla på förhand eller efter serien om att det spelas som enkelserie, lovar Fredrik ”Fidde” Andersson.