UT:  #11 Karl Bohm  -  IN:  #10 Leonard Pllana.
Minuter
Gult kort
#3 August Wangberg

Wiedesheim-Pauls tolfte mål räddade kryss för HBK

Rasmus Wiedesheim-Paul stod för HBK:s enda mål för kvällen då han kvitterade till 1-1 borta mot GAIS i den 76:e minuten. Han är därmed uppe på tolv fullträffar i Superettan denna säsongen, och är på delad förstaplats i skytteligan.
GAIS mot HBK. Grönt mot blått. Två lag i stort behov av poäng. Då blev det delad pott på Gamla Ullevi.

GAIS inledde med ett farligt avslut från Bohm, men Malkolm Nilsson i HBK-målet gjorde en vass räddning. Därefter tog HBK över matchbilden, men hade svårt att skapa de riktigt farliga chanserna. Närmast var Thomas Boakye som gick på avslut från en ganska dålig vinkel, och Johansson i GAIS-målet kunde relativt enkelt rädda bollen.

I halvtid stod det 0-0 och avsluten på mål var 1-1. Däremot hade HBK 60% av bollinnehavet och 4-0 i hörnor, så det var det blåsvarta bortalaget som hade ett övertag.

I den andra halvleken satte HBK press direkt. Alexander Berntsson, som fick chansen från start istället för Peter Larsson, hade en nick på mål efter en hörna, men Johansson kunde återigen freda sitt mål. Erik Ahlstrand fick en fin passning från Joel Allansson, men avslutet gick utanför målet. Efter ett fint samarbete mellan Boakye och Wiedesheim-Paul var det nära för HBK återigen, men bara minuterna därefter var det GAIS som tog ledningen. Inte helt rättvist, med tanke på HBK:s övertag i både spel och chanser. Hemmalaget fick en frispark som lirades in i straffområdet. Bollen gick fram och tillbaka och studsade på olika spelare innan Nyström fick in den i mål.

Men kvitteringen kom. Rasmus Wiedesheim-Paul, även kallad "RWP" eller "Ralle" kunde göra 1-1 efter en fin passning från Joel Allansson. Först gick "RWP" på skott, men Johansson räddade. "Ralle" tog hand om returen och nickade in bollen i mål.

Därmed gjorde den unga talangen som blomstrat ut denna säsong sitt tolfte mål i årets upplaga av Superettan och är därmed i delad skytteligaledning.

HBK tryckte på för ett segermål, och Boman var nära två gånger om under de fyra tilläggsminuterna som utannonserades. Men GAIS försvarade sig väl och det blev delad poäng på Gamla Ullevi.

Nästa söndag, den 22 september, spelar HBK nästa match då Trelleborg kommer på besök.