Minuter
Gult kort
#1 Malkolm Nilsson Säfqvist

Viktig seger för HBK mot Trelleborgs FF

Joel Allansson stod för ett mål och låg bakom två när HBK besegrade Trelleborgs FF med 3-0, efter mål av Alexander Berntsson, skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul och Joel Allansson.
Det var mycket HBK direkt när sommarsolens sista strålar sken över publiken på Örjans vall. Erik Ahlstrand visade fin spelförståelse och bidrog med många fina passningar, Joel Allansson slog många hörnsparkar som blev farliga framför mål och Dusan Djuric var nära att ge HBK ledningen efter 23 minuters spel då han snappade upp en boll från en Trelleborgsspelare, tittade upp och såg att Larsen i TFF-målet var långt ute, och lobbade bollen från mittplan – i nättaket. Nära, farligt och vackert.

Men sen small det till. Joel Allansson gick ner till ena hörnflaggan för att slå en av första halvleks många hörnsparkar. Han fick fin träff och upp i luften gick Alexander Berntsson som kunde nicka in ledningsmålet för HBK.

HBK:s press mattades ut en liten aning efter ledningsmålet, men Trelleborg skapade inte mycket på sin offensiva planhalva. Och innan halvtidsvisslan ljöd hann HBK göra ytterligare ett mål efter en hörna. Återigen var det Joel Allansson som slog hörnan, och så småningom kunde Rasmus Wiedesheim-Paul fånga upp bollen och raka in 2-0 till hemmalaget. Hans trettonde mål för säsongen tar upp honom på en delad andraplats i skytteligan.

I den andra halvleken kom Trelleborg ut starkt och hade bland annat en boll i ribban. Alexander Berntsson stod för ett finfint försvarsarbete precis i inledningen av halvleken, och rensade bort bollar både med fötterna och huvudet. Solen sjönk ner bakom Örjans valls läktare, åskådarna började knäppa igen jackorna och strålkastarna lyste upp planen.

Med dryga 20 minuter kvar av matchen gjorde HBK ett dubbelbyte, då målskytten Wiedesheim-Paul och Erik Ahlstrand blev utbytta, och fick göra plats för Sadat Karim och Jonathan Svedberg.

Och tillslut gav dubbelbytet önskat resultat. Joel Allansson kunde sätta spiken i kistan och göra 3-0, tillika sitt första mål i HBK-tröjan, efter en tjusig framspelning av inbytte Sadat Karim, som lobbade fram bollen till Allansson.

Applåderna dånade på Örjans vall när domaren blåste av matchen. Matchen slutade med finfina 3-0 till HBK och ännu en hållen nolla för Malkolm Nilsson. Härnäst tar sig an Öster på bortaplan och därefter vankas ett halländskt derby mot Varberg om en vecka.