U17 förlorade mot Göteborg men leder SM-slutspelet

HBK U17 fick inga poäng med sig hem efter utflykten till Kviberg och konstgräsplan 5 utan IFK Göteborg tog alla tre poängen när de vann med 3-1 efter 1-1 i paus.
Det för dagen gulklädda HBK började dock matchen bäst och hade ett kompakt bollövertag. När Hampus Häägg efter en kvart spelade in en boll i IFK:s straffområde så tog en Göteborgsspelare med handen och Eric Svensson stegade fram och satte 1-0 till Bollklubben. Efter nio omgångar leder mittbacken i HBK seriens skytteliga på imponerande tio mål varav sex är straffar.

IFK kunde kvittera blott fyra minuter senare då de i sin tur fick en straff som lämnade Zackarias Nilsson chanslös.

IFK spelade ett väldigt lågt försvarsspel idag så det var synd att vi inte kunde hålla ledningen längre så de hade fått blotta sig lite mer, säger Robert Nordström som fick se sitt lag ha spelövertag resten av halvleken men inte utnyttja sina målchanser.

I andra halvlek öppnade matchen upp sig lite mer och HBK hade genom bland annat Häägg och Wadensten fina möjligheter till ledning men den här dagen ville bollen inte in. ”Blåvitt” kunde istället göra 2-1 efter hörna och 3-1 på en kontring inom ett par minuter och HBK kunde inte resa sig utan andra förlusten i slutspelsserien fick registreras.

Prestationen i sig och antalet målchanser vi har ska innebära tre poäng, men ibland vill det sig inte och IFK var effektivare än oss och vinner därför rättvist. Så det är bara att bita i det sura äpplet och ladda om, avslutar Nordström dagen med.

På söndag den 29 september har U17 hemmamatch mot Djurgårdens IF klockan 11.30 på Halmstad Arena (Sannarp), vill du se fotboll på högsta U17-nivå i Sverige så kom gärna och kika på den som en liten förmatch till A-lagets match mot Varbergs BoIS klockan 15.

Fyra omgångar återstår av slutspelsserien och är du nyfiken på en jämn tabell så varsågod HÄR

IFK Göteborg U17 – HBK U17  3-1
0-1  (16) Eric Svensson, 1-1 (20), 2-1 (75), 3-1 (77).

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson (80), Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård (78) – Johan Gudmundsson (81), Nils Thelander, Axel Jönsson (63), Oscar Murro – Jonathan Wadensten (72), Hampus Häägg.

Avbytare: Robin Berggren (63), Edvin Cronvall (72), Eldin Becirovic, (78), Arlind Begolli (80), Eric Wiberg (81).