Jan Nissmo 70 år!

På måndagen ställer sig HBK som gratulant till Jan Nissmo som blir 70 år. Skövdesonen spelade fyra säsonger i HBK under första halvan av 1970-talet och många minns honom som en tuff kämpe som gav allt i alla lägen.
Under fyra säsonger (1972-75) spelade västgöten Jan Nissmo för Halmstads BK. Nissmo kom ursprungligen från Skövde AIK, en klubb för vilka han hade kvalat till Allsvenskan 1970. Inför 1972 var det flera allsvenska klubbar som ville ha västgöten som valde HBK.

Debuten skedde i premiären nere mot Malmö FF då han var innermittfältare. Efter ytterligare några omgångar fick han börja spela mittback och gjorde det sen resten av säsongen. Året därpå när Sven-Agne Larsson var ny tränare, och laget fick börja om i tvåan, spelade han ungefär lika många matcher som högerback och som mittback.

Tillbaka i Allsvenskan 1974 blev det dock uteslutande spel som högerback och även under halva 1975. På hösten var han lite utanför laget och för att avslutningsvis spela de fyra sista matcherna som mittfältare.

Precis som debuten så var sista matchen mot Malmö FF. Denna gång hemma på Örjans vall i oktober 1975, då HBK klarade sig kvar trots att de förlorade matchen. 

Nissmo lämnade HBK inför 1976 då familjen hade hemlängtan. Uppe i Skövde har brandman Nissmo varit tränare i många föreningar och även suttit med i Skövde AIK:s styrelse.


JAN NISSMO
Född 16 september 1949. 
Från Skövde AIK 1972, till Skövde AIK 1976. 
Allsvenska matcher/mål: 67/1. 
Div. 2-matcher/mål: 26/0.