HBK U17 vann med 4-0 mot Häcken

Till och med den mest luttrade Sannarpspubliken tyckte att det var tuffa vindar på söndagen men det var inget som HBK U17 brydde sig om när man klippte Häcken på den gröna mattan med en vinst på hela 4-0 i U17-Allsvenskans slutspelsserie.
 Det var en väldigt väl genomförd match av killarna mot ett väldigt bra motstånd. Fart och effektivitet i första halvlek i det offensiva spelet och mycket fint defensivt jobb under hela matchen gör att det var en rättvis seger, säger Robert Nordström.

Åskådarna fick under första halvtimman se alla fyra målen i matchen och det var 13 lyckominuter för alla med blått hjärta. I matchminut 15 så bröt HBK en Häckenpassning och Nils Thelander spelade bollen i djupled till Johan Gudmundsson som spelade in bollen i straffområdet där bollen letade sig fram till notoriske målskytten Hampus Häägg som placerade in 1-0.

Minuten senare så slarvade Häckenförsvaret så till den milda grad att Häägg kunde runda målvakten och spela in bollen till Jonathan Wadensten som kunde sätta 2-0 i tom kasse.

HBK har i år varit starka på fasta situationer och på en frispark från Thelander kunde Eric Svensson lyfta och vackert nicka in 3-0.
– Mycket snyggt och roligt att vi får bra utdelning på ”fasta,” säger Alexander Sakac och Mattias Olofsson som har lite extra ansvar för detta i HBK U17.

13 minuter efter 1-0 så var det dags för 4-0 och det var nästan en repris, Thelander spelade till Gudmundsson som den här gången hittade Häägg i djupled men den här gången levererade han inte ett skott på marken utan drog med högern upp bollen i målvaktens första stolpes nättak och matchen var avgjord.

I andra halvlek sjönk tempo och spelkvalitet något och laget från Hisingen gav aldrig upp men HBK kunde till slut stå som värdiga vinnare efter en högklassig fotbollsmatch i Sveriges högsta serie.

En fin laginsats och en liten extra guldstjärna till den nykomponerade försvarslinjen som höll nollan idag, avslutar en nöjd Nordström vars lag nu har två tuffa matcher i veckan då Helsingborg väntar på redan på onsdag och IFK Göteborg på söndag, bägge matcherna spelas på bortaplan.

HBK U17 – BK Häcken U17  4-0
1-0  (15) Hampus Häägg, 2-0 (16) Jonathan Wadensten, 3-0 (20) Eric Svensson, 4-0 (28) Hampus Häägg.

Laget: Petter Andersson – Filip Larsson, Eric Svensson, Filip Ericsson, Arlind Begolli (75) – Johan Gudmundsson (69), Nils Thelander, Måns Mårtensson, Oscar Murro (82) – Jonathan Wadensten (80), Hampus Häägg (69). Avbytare: Edvin Cronvall (69), Robin Berggren (69), Axel Jönsson (75), Eldin Becirovic (80), Eric Wiberg (82), Isak Svensson.