HBK U17 nära vinst borta mot Brommapojkarna

Det blev delad pott på Grimsta IP mellan Brommapojkarna U17 och HBK U17 i helgen. Matchen slutade 2-2 efter 0-0 i paus.
 Vi får ha lite distans till matchen för att uppskatta poängen. För har man ledningen med 2-0 i 85:e minuten så vill man ju vinna matchen, säger Robert Nordström i HBK.

Det var en väldigt bra match mellan två starka lag som gav publiken valuta för gratisentrén både i form av tempo, spelkvalité och spänning.

Första halvlek var spelmässigt jämn där dock HBK hade lite fler bollar inne i BP:s straffområde men det stod 0-0 efter 45 minuter. Därefter dominerade BP första kvarten i andra halvlek och sedan blev det jämnt igen.

I den 69 minuten så fick Oscar Murro bollen på vänsterkanten och tog sig in i BP:s straffområde där han blev fälld och HBK fick straff. Eric Svensson var säkerheten själv och Bollklubben tog ledningen med 1-0.

Med fem ordinarie minuter kvar så var det ånyo Oscar Murro som bröt in från vänsterkanten men den här gången sköt han ett vackert skott utanför straffområdet som lämnade BP:s målvakt chanslös när bollen dök in i nättaket och HBK utökade ledningen med 2-0.

Två minuter senare så fick BP straff och reducerade till 1-2 och man fortsatte trycka på mot HBK-målet och när klockan blivit 90 + 1 så var kvitteringen ett faktum när ett inlägg nickades in nära mål och slutresultatet 2-2 var spikat.

När besvikelsen sjunkit undan så får vi fokusera på att killarna och laget gjorde en väldigt fin insats mot bra motstånd så det får vi verkligen ta med oss som oerhört positivt, avslutar en trots allt nöjd Nordström.

Båda lagen hänger nu med i toppen av slutspelsserien och den spännande tabellen hittar du HÄR.

På söndag 15/9 klockan 13.00 väntar ett nytt toppmöte för HBK U17 när BK Häcken kommer på besök.

BP U17 – HBK U17  2-2 (0-0)
0-1  (69) Eric Svensson, 0-2 (85) Oscar Murro, 1-2 (88), 2-2 (90+)

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Robin Berggren (60), Nils Thelander, Måns Mårtensson (60), Oscar Murro (86) – Jonathan Wadensten, Hampus Häägg (75-86).
Avbytare: Axel Jönsson (60), Edvin Cronvall (60), Eldin Becirovic (75), Eric Wiberg, Arlind Begolli, Isak Persson.