Minuter
Gult kort
#88 Albert Ejupi

HBK-seger mot topplaget i halländska derbyt

Det blev en spännande tillställning när HBK besegrade Varbergs BoIS i det halländska derbyt. 3-2 blev slutsiffrorna, och HBK:s mål gjordes av Rasmus Wiedesheim-Paul (2) och Dusan Djuric.
Lagen inledde med att känna på varandra, och de riktigt heta målchanserna uteblev. Matchen blev lite stötig då bollen ideligen gick ut till inkast för något utav lagen. En bit in i den första halvleken fick gästerna ett par halvchanser, bland annat en boll som rullade parallellt med mållinjen, men ingen Varbergsspelare var framme för att stöta in bollen.

Istället var det hemmalaget som kunde ta ledningen efter lite drygt en halvtimmes spel. Målet kom till efter en kontring i samband med en offensiv frispark för Varberg. Erik Ahlstrand drev upp bollen på vänsterkanten, passade vidare till Dusan Djuric som breddade ut till Thomas Boakye på högerkanten. Boakye tog sig in i straffområdet, nådde fram till Rasmus Wiedesheim-Paul som från nära håll kunde trycka in 1-0.

Samme Wiedesheim-Paul stegade fram till straffpunkten på tilläggstid i den första halvleken, efter att bollen tagit på en Varbergsspelares hand. ”Ralle” blev inte bara tvåmålsskytt, utan också ensam ledare i Superettans skytteliga när han distinkt tryckte in 2-0 bakom en chanslös Strömberg i Varbergsmålet.

Andra halvlek inleddes med en snabb reducering av Varberg. Men HBK replikerade direkt. Dusan Djuric fick en finfin boll från Erik Ahlstrand och fick en riktig kalasträff strax utanför Varbergs straffområde. Bollen letade sig in i nätmaskorna bakom Strömberg och drömmålet till 3-1 var ett faktum.

Om den första halvleken emellanåt var lite händelsefattig var den andra halvleken dess motsats. Båda lagen ville framåt och tempot höjdes avsevärt.

Med dryga tio minuter kvar av ordinarie tid blev det rejäl spänning i matchen då Varberg reducerade på straff. Båda lagen hade farliga målchanser och åskådarna slet i sina hår och tuggade på naglarna när den högintensiva matchen närmade sig sitt slut. De fyra tilläggsminuterna kändes säkerligen som fyra år för många av supportrarna. Varberg tryckte på för en kvittering och HBK fick satsa på försvaret.

Men tillslut, till dånet av närmare 5000 åskådares applåder, kunde HBK besegra topplaget Varberg i det halländska derbyt.