Kryss för HBK Futsal i hemmapremiären

Det blev 6-6 när HBK Futsal spelade hemmapremiär mot Färgelanda IF.
Med ungefär fem minuter spelade av den första halvleken kom så det första av hela 12 mål. Det var Reza Mirzai som spelade fram till nyförvärvet Derrick Daffour, som satte 1-0 till hemmalaget. Bara några minuter senare small det till igen, då samme Daffour utökade ledningen till 2-0, fint assisterad av Robert Lundström.

Innan halvtidsvisslan ljöd hann Färgelanda IF reducera till 2-1, men det hade kunnat bli fler mål, då både hemmalaget och gästerna var nära vid ett flertal tillfällen.

Om HBK var det bättre laget i första halvleken jobbade Färgelanda sig in i matchen och tvingade Daniel Lindell i HBK-målet till flera räddningar. Spelet svängde fram och tillbaka och det var lite Hawaiifutsal över det hela.

Men så fick Alexander Tolic ett fint läge, men Färgelandas målvakt räddade. Jahnaga Karimi var påpassligt framme och tryckte in 3-1 till HBK.

Med tio minuter kvar av matchen reducerade Färgelanda. Därefter blev Tobias Andreasson inbytt för första gången i matchen, och det blev ett riktigt succébyte. På första bolltouchen dundrade han in 4-2 till HBK och strax därefter gjorde Marc Brandin 5-2 efter ett fint skott som gick i ribban och in i mål.

Färgelanda krigade och krigade och reducerade till 5-3 efter en stökig situation. Därefter fick målvakten Daniel Lindell ett rött kort efter att han varit långt ute i ett försök att bryta en farlig omställning. På den följande 10-metersstraffen räddade inbytte Esmail Mercheltani först bollen, men kunde inte hålla returen och det stod 5-4 på resultattavlan.

Robert Lundström kunde med fem minuter kvar av matchen göra 6-4 till HBK, men det dröjde bara några sekunder innan reduceringen till 6-5 kom och kort därefter var det också kvitterat.

Färgelanda hade chansen att ta ledningen på 10-metersstraff, men Esmail Mercheltani räddade återigen och det slutade med delad poäng i premiären.