Minuter
Mål!
#7 Robbin Sellin

HBK vände och vann mot topplaget

Det såg dystert ut på HBK-horisonten med 25 minuter spelade. Då ledde Brage med 2-0. Men när domaren blåste av matchen strax innan klockan 17 denna söndagseftermiddag hade HBK gjort tre mål, genom Boakye, Wiedesheim-Paul och Boman, vänt på steken och tagit alla tre poängen.
HBK inledde bra och med mycket boll. Men Brage kunde äta sig in i halvleken och under två minuter kom både 1-0 och 2-0 till gästerna. Men sen gick det tio minuter, och HBK svarade med samma mynt. I den 32:a minuten kom 1-2-målet, efter att Rasmus Wiedesheim-Paul spelat fram Thomas Boakye som kunde trycka in reduceringen från nära håll. Två minuter senare kunde skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul själv kvittera, efter en lite tilltrasslad situation i Brages straffområde och 2-2 var ett faktum.

Det haglade kanske inte målchanser i den andra halvleken, men Dusan Djuric var nära att bli målskytt i 50:e matchminuten, men avslutet gick rakt på Rosendal i Bragemålet. Fem minuter senare var det rörigt inne i HBK:s straffområde, men försvararna kastade sig och offrade sig och tillslut lyckades Andreas Bengtsson rensa undan bollen.

Mot slutet av matchen pressade Brage på för mål, vilket också gjorde att de öppnade upp sig bakåt. Och i matchens sista ordinarie minut var Boman påpassligt framme efter en hörna och kunde göra 3-2 till HBK.

Det är fjärde raka segern, och även fjärde matchen i rad som HBK gör tre mål.

Magnus Haglund sammanfattar matchen:

Det var en rejäl fight därute i 95 minuter. Vi kommer ut ganska bra och jag är ganska nöjd med första kvarten. Sen har vi några minuter, en tiominutersperiod, där vi tappar förflyttningarna i vårt spel. Och då är Brage där direkt och tar sig in i matchen. Framför allt skadar de oss på vår högersida. Vi hamnar i ett väldigt tufft läge och ligger under med 0-2. Då testas man, när det går emot en. Efter hand kommer vi in på rätt spår och kan göra två mål efter bra spel, säger Haglund och fortsätter:

Vi gör några korrigeringar i försvarsspelet och anfallsspelet i andra halvleken. Det finns chanser för båda lagen i den andra halvleken. Vi hade en boll i stolpen och sen fick Boman avgöra. Vi är stolta över att slå Brage, speciellt efter underläget med 2-0. Att få vinna och göra tre mål stärker oss. Jag är jätteglad och stolt.