HBK-spelaren: Edvin Kurtulus

Han kommer från en familj som älskar fotboll och beskriver fotbollen som hans stora ”glädje och passion.” Lär känna HBK-försvararen Edvin Kurtulus, som inför säsongen tog steget upp till herrarnas a-lag.
 – Jag började med fotboll 2005 tror jag det var, när jag var fem år, i HBK. Familjen var redan fotbollsfreaks så pappa registrerade mig där och det var så det började, berättar Edvin Kurtulus. 

Och mycket har hänt sedan den där dagen då Kurtulus blev en HBK:are. Och ett av de bästa fotbollsminnena Kurtulus har är från i år, då han fick göra Superettandebut på Örjans vall. 

– Det var riktigt skönt. Det var mot Öster. Det var jobbigt eftersom vi förlorade. Men det kändes ändå skönt att få göra min debut, och fortsätta bygga på därifrån.

Sedan dess har Kurtulus spelat elva matcher i Superettan. Försvararen har konkurrerat med Jesper Westerberg om högerbackspositionen, och det var Kurtulus som stod för den fina assisten till Rasmus Wiedehsiem-Paul när HBK besegrade Trelleborg på bortaplan.

Den som sett Edvin på plan kanske har noterat att han tar för sig och inte är rädd för att prata och kommunicera med de andra spelarna. 

– Det är en sak som kommer naturligt för mig, den här ledarstilen, ledarrollen. Det har jag naturligt och har alltid varit så sen jag var liten. Mamma sa ibland att jag ibland tar lite för mycket plats. Men jag bryr mig inte, utan jag snackar och försöker pushar på. Det är naturligt och inget jag går runt och tänker på, berättar Kurtulus. 

En stor förebild för Edvin Kurtulus är hans pappa. 

– Det är honom jag alltid lyssnar på i slutändan, oavsett vad, och det är han som alltid har stöttat mig när det har gått dåligt och när det har gått bra. Han har gett mig tips på hur man ska tänka i vissa lägen. Jag har tagit mycket lärdom av hans ord och vad han sagt till mig. 

Vad är fotboll för dig? 

– För mig är fotboll glädje och passion. Det är allt, det är svårt att förklara. Så fort man går in på planen släpps allt, man bara njuter. Det är fotboll för mig.