Minuter
Mål!
#14 Mikael Boman

HBK besegrade Norrby med 3-0

HBK var det starkaste laget när Norrby kom på besök. Det blev tillslut en 3-0-seger till de blåsvarta, efter mål från Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul och Alexander Berntsson.
Det var en ganska jämn kamp ute på planen den första halvleken, men HBK hade de aningen vassare chanserna. Mikael Boman blev första halvleks förgrundsfigur, då han först ordnade straff till HBK efter att han blivit nerdragen i straffområdet, och strax innan halvtid gjorde 1-0 till HBK, efter att HBK:s straff dessförinnan tyvärr gått i stolpen och ut.

Men gästerna Norrby var inte helt ofarliga. De tvingade Malkolm  Nilsson i HBK:s mål till en vass räddning vid ena stolproten efter ett hårt skott som gick längs med gräset.

Alexander Berntsson var också nära att bli målskytt i den första halvleken, men hans nick efter att Joel Allansson slagit in en hörna i straffområdet gick strax utanför mål.

Så halvtidssiffrorna blev 1-0 till HBK, efter Bomans mål. Målet kom till efter en smått rörig situation inne i Norrbys straffområde, och Boman kunde tillslut skicka in bollen i mål från ganska nära håll.

HBK fick en kalasinledning på den andra halvleken. Efter tio minuters spel fick HBK halvlekens andra hörna. Joel Allansson slog en boll längs med marken till Rasmus Wiedesheim-Paul som dundrade in bollen, via ribban, i mål. Ett väldigt, väldigt vackert fotbollsmål och 2-0 till HBK.

HBK var fortsatt offensiva och Erik Ahlstrand och Wiedesheim-Paul var ofta inblandade i det offensiva spelet. Andreas Bengtsson gjorde ett bra jobb på sin kant, och Dusan Djuric och Joel Allansson slet som vanligt på mittfältet. Och målfirandet var inte över för HBK:s del. Med dryga tio minuter kvar av ordinarie tid fick HBK en frispark. Dusan Djuric tryckte in bollen i straffområdet och långe Alexander Berntsson nickade in 3-0 till Bollklubben.

Och matchen slutade även med en 3-0-seger till HBK, och spelarna fick fira med supportrarna efter matchen.