Samuel Kroon klar för HBK

HBK har skrivit ett treårskontrakt med Samuel Kroon, som senast kommer från Umeå FC. ”Det känns jättebra och jätteskönt att ha det klart i god tid så man kan köra på med träningen och komma helt redo till januari när försäsongen drar igång,” säger Kroon själv.
– Vi är glada att ha kommit överens med Samuel, en spelare som vi värvar i konkurrens med flera andra klubbar. Samuel är en djupledsgående kantspelare som i sin karriär har gjort väldigt många mål och assist, och var den gångna säsongen en väldigt bidragande orsak till att Umeå tog steget upp till Superettan, säger HBK:s manager Magnus Haglund. 

Samuel Kroon, som fyller 23 år nästa vecka, har skrivit på för tre år, och han är väldigt nöjd med att ha kritat på för Halmstads Bollklubb. 

– Det känns bra att skriva på för tre år, för klubben har en bra plan för laget och för mig och det känns bra att vara med på den resan, så det inte blir kort och hastigt. 

Vad vill du bidra med i HBK? 

– Jag vill bidra med mycket löpningar, i djupled om jag inte får bollen själv, och hjälpa till att dra ner motståndarnas backlinje, och att göra poäng och hitta många bra passningar och avslut själv i sista tredjedelen. 

Kroon beskriver sig själv som en offensiv spelare, som främst spelar på kanterna och som gillar att springa mycket. Han har en bra vänsterfot, bra spelförståelse och vill bidra genom att göra poäng. 

– Jag tror jag passar rätt bra i HBK, jag tror jag passar bra in i spelet och jag gillar sättet HBK spelar på. Det ska bli kul att komma hit och bidra, säger han. 

Samuel Kroon har under den gångna säsongen spelat för Umeå FC, som efter kval mot Frej lyckades ta steget upp i Superettan. Och Kroon beskriver säsongen i Umeå som en bra säsong, för egen del. 

– Jag tycker själv jag är en väldigt stor faktor till att vi gick upp, vi lyckades gå upp efter kvalet mot Frej. Jag gjorde mycket poäng, nio mål i serien och ett flera assist. Jag höll en jämn nivå, så det var en fin säsong. 

Varför blev det just HBK? 

– Umeå har velat ha kvar mig och det har varit andra klubbar som ryckt i mig. Men HBK är en stor och anrik förening med fin historia. Jag gillar sättet de jobbar på, väldigt professionellt med ett professionellt bemötande från första stund. Det fanns en tydlig plan för mig och laget, säger Kroon och fortsätter:

– Det känns jättebra och jätteskönt att ha det klart i god tid så man kan köra på med träningen och komma helt redo till januari när försäsongen drar igång.