Robin Östlind klar för HBK

Robin Östlind, mittfältaren som senast kommer från Falkenbergs FF, har skrivit på ett tre-årskontrakt med HBK.
– Vi är glada att Robin idag har skrivit på för HBK. Han är en spelare med väldigt fina kvalitéer i sin kantposition. Han är en poängspelare som gör både mål och assist och är en vass kontringsspelare som bidrar på fasta situationer med sin känsliga vänsterfot. Det ska bli väldigt intressant att se honom i vår miljö, säger HBK:s manager Magnus Haglund. 

– Jag tycker det finns något spännande på gång här och det är en storklubb som har hamnat i fel serie om man säger så. Det känns riktigt spännande och det ska bli kul, säger Robin Östlind. 

Robin Östlind har bland annat spelat för Kalmar FF och Östers IF innan han kom till Falkenbergs FF inför säsongen 2018 och nu blir Robin Östlind HBK:s första nyförvärv inför säsongen 2020. Mittfältaren öste in poäng i Falkenbergs FF förra året och har denna säsongen gjort 20 allsvenska matcher och tre mål. 

– Jag hade två jättefina år i Falkenberg och trivdes jättebra där. Men det är viktigt att få speltid, man vill ju spela fotboll och HBK hörde av sig så kändes det helt rätt. Det är verkligen något spännande som är på gång här och det vill jag vara med på, säger Östlind, som på grund av en hälskada i början av säsongen inte fått spela så mycket som han hoppats på. 

Han beskriver sig själv som en snabb spelare med bra spelsinne och näsa för mål, och har bra koll på HBK, som är ett lag han själv spelat mot ett par gånger. 

– Och Malkolm spelade jag tillsammans med i Öster, så honom känner jag lite. Sen har jag mött de flesta spelarna, så lite koll har jag. Detta känns jättebra, det är riktigt kul. 

Välkommen till HBK, Robin Östlind!