Maja Arvehell klar för HBK Dam

HBK förstärker på målvaktssidan och Maja Arvehell ansluter till laget. Hon har tidigare spelat för bland annat IF Böljan och Kvibille, men nu är det HBK som gäller för Arvehell. ”Det känns kul, jättespännande och jag ser verkligen fram emot den här säsongen,” säger nyförvärvet. 

– Jag är såklart jätteglad att Maja är klar för oss. Jag har följt Maja sen hon var en liten flicka i Kvibille och hon har varit ett svårt hinder för de lag jag tränat då. Det är en väldigt bra målvakt som är ambitiös och träningsvillig och tål tuff träning. Och vi var dessutom i kraftigt behov av en målvakt till i truppen och då är vi glada att det blir en så bra som Maja. Detta ökar konkurrensen så det blir en match om förstatröjan. Emma Orrdal har gjort det fantastiskt bra de här åren, så det blir en kamp om tröjan i damlaget, vilket gynnar alla, säger HBK Dams huvudtränare Fredrik ”Fidde” Andersson.

Detta blir ännu en glad nyhet för alla HBK:are. Igår stod det klart att HBK flyttas upp till Division 1, och nu står det klart att Maja Arvehell ansluter till laget.

– HBK är ett lag som har lockat och de har alltid stora ambitioner och jag ser en stor potential. De vill något mer än att spela i Division 2. De har alltid varit duktiga, alltid, vilket har gjort att man alltid vill vinna mot dem, det är ett starkt lag man gärna vill slå, säger Maja Arvehell.

Arvehell har tidigare spelat i bland annat IF Böljan och Kvibille. Hon beskriver sig själv som en aktiv målvakt.

– Jag gillar att kommunicera och styra mina spelare. Jag är en aktiv målvakt och vill alltid allas bästa. När det väl gäller så kan det brinna till lite. Jag är en väldigt glad spelare, men samtidigt väldigt, väldigt fokuserad i alla moment.

Vad har du för målsättning?


– Jag vill såklart så högt upp som möjligt, och nu börjar vi med Division 1 och så får vi se vad tiden ger mig, säger Arvehell och fortsätter:

– Det känns kul, jättespännande och jag ser verkligen fram emot den här säsongen. Det ska verkligen bli kul att få spela med HBK och lära känna gänget. De verkar vara ett riktigt härligt gäng och det känns som att jag kommer trivas och att det kommer bli hur bra som helst. Nu kör vi 2020!


Välkommen till HBK, Maja!