HBK Dam flyttas upp till division 1

Eftersom ett lag tvingas dra sig ur division 1 står det nu klart att HBK:s damlag nästa säsong får spela i division 1 istället för division 2. 
HBK:s damlag kom på en fin andraplats i division 2 när säsongen var avslutad, precis bakom serieledarna Laholms FK som tog steget upp till division 1. Men nu står det klart att HBK:s damer gör Laholm sällskap upp till division 1, efter att ett annat lag i serien tvingats dra sig ur. 

– Nu gäller det att vi håller oss inom lagd budget för division 2, säger Fredrik ”Fidde” Andersson, damernas tränare, efter beskedet. 

– Annars är vi välförtjänta av avancemanget efter att två år i rad varit den bästa tvåan i hela landet. Nu ändrar vi om lite i upplägget, men vi har en ganska klar bild av hur vi ska gå till väga.

HBK har under hela säsongen varit med i racet om en direktplats till division 1, och det var spänning in i den sista omgången. Efter en rafflande slutomgång var det tillslut Laholm som vann serien, och HBK såg ut att inte få spela i division 2 för tredje året i rad. Men under dagen kom beskedet att ett av lagen tvingas dra sig ur, och att HBK får ta det lagets plats i division 1. 

– Vi känner för laget som tvingades dra sig ur, oavsett anledning, men ser fram emot att få spela i division 1 och möta tuffare motstånd och utvecklas ännu mer som lag, avslutar ”Fidde”.