HBK är med och delar på en miljon kronor

HBK är ett av fem lag i Superettan som är med och delar på en miljon kronor i Svensk Elitfotbolls ungdomsbonus, eftersom man matchat många unga spelare under säsongen.
Det är andra året i rad som HBK belönas för att man låter unga spelare få speltid i Superettan. I år fick klubben 200.000 kronor. 

2019 delar IK Frej Täby, Trelleborgs FF, Halmstads BK, IF Brommapojkarna och Dalkurd FF på pengarna.

– Vi är glada och stolta för att för andra året i rad få ta del av Ungdomsbonusen. Dels är pengarna väldigt välkomna för att kunna spetsa ungdomsverksamheten ytterligare och sen är det så klart ett kvitto på att klubben satsar på sina unga spelare och att det ser ljust ut inför framtiden, säger Robert Nordström, akademiansvarig i Halmstads BK.

Fakta Ungdomsbonusen:
Ungdomsbonus är ett system för att premiera klubbar som matchar sina unga spelare i Superettan.

Vinnaren av Ungdomsbonusligan får 300.000 kronor, 250.000 går till tvåan, trean får 200.000, fyran 150.000 och femman 100.000 kronor.

Klubbarna får maximalt två poäng per match per spelare som deltagit på plan mellan omgång 1 till och med omgång 27. Detta för att undvika att lag vars matcher i seriens slutskede saknar betydelse ska frestas spela med många unga spelare och knipa bonuspoäng. Spelaren ska vara född 1998 eller senare.