UT:  #88 Ammar Ahmed  -  IN:  #18 Reyad Poles.
UT:  #10 Erik Ahlstrand  -  IN:  #18 Emil Wikström.
Minuter
Byte
UT:  #28 Beneyam Demte  -  IN:  #10 George Makdesie.

Femte raka segern i säsongens sista match

HBK tog sin femte raka seger när man besegrade Syrianska i den sista matchen i Superettan för i år. 2-0-vinsten innebär en sjätteplats i Superettan, efter mål av Wiedesheim-Paul och Boman.
En sjätteplats i serien, en spelare på andraplats i skytteligan och en förstaplats i Fair play-ligan. Det är mycket som kan sammanfattas efter dagens sista omgång av Superettan 2019.

Men först till matchen. Det blev en mållös första halvlek, men båda lagen hade sina chanser. Syrianska jagade en kvalplats och behövde alla poäng man kunde få.

Första halvleks bästa chanser tillhörde dock HBK. Både Mikael Boman och Alexander Berntsson hade varsin boll i ribban, och Berntsson var dessutom nära att nicka in en boll efter en fint slagen hörna av Joel Allansson.

Men i den andra halvleken kom målen, två till antalet. 1-0 kom efter att Dusan Djuric blivit neddragen i straffområdet, och Rasmus Wiedesheim-Paul satte den påföljande straffen i mål. 2-0 kom med tio minuter kvar av ordinarie tid, då Boman gick på avslut och målvakten i Syrianska räddade i förstaläget, men på något sätt ändå lyckades få in bollen i mål.

I och med de tre poängen som sedermera inkasserades har HBK nu fem raka vinster. Laget klättrar till en sjätteplats i serien och vinner dessutom Fair play-ligan, vilket innebär att laget får ta emot 50.000 kronor från Svenska Spel i samband med Fotbollsgalan. Rasmus Wiedesheim-Paul slutar på en mycket fin andraplats i skytteligan med 19 fullträffar, bara ett mål bakom Degerfors Erik Björndahl, som i deras match mot Dalkurd hann med att göra två mål.

HBK vill också rikta ett stort tack till de supportrar som åkt hela vägen till Södertälje för att stötta de blåsvarta till seger. Tack för denna säsongen!