Boakye och Plava ställer ut på slottet - för att hjälpa barn i nöd

Thomas Boakye och vännen Ariant Plava ställer ut tavlor och fotografier på Halmstad slott. Pengarna skänks sedan till hemlösa barn i Ghana och till UNICEF.
Thomas Boakye har under flera års tid samlat in pengar till utsatta barn genom att måla och sedan sälja tavlor. I år har dessutom vännen och fotografen Ariant Plava anslutit till projektet. – Jag skulle säga att syftet är att ge tillbaka. Jag har alltid velat ge tillbaka till unga idrottsutövare och föräldralösa barn. Att kunna få göra detta utanför fotbollen är en dröm som blivit sann. Det är så fantastiskt att se glädjen i barnens ansikten när jag ger tillbaka till dem. Det är en unik möjlighet jag har, att ge tillbaka till samhället och att hjälpa andra, säger Thomas Boakye. 

Under två veckors tid ställer han ut sina tavlor, och Ariant Plava sina fotografier. Pengarna går till ett barnhem i Ghana och till UNICEF. – Jag känner Thomas genom fotbollen och i år tänkte vi göra något roligt tillsammans. Han har sina tavlor och jag har mina bilder. Tanken är att vi ska skänka pengar till Ghana och UNICEF runt om i världen. Vi vill hjälpa barn helt enkelt, säger Ariant Plava. 

Utställningen går att se på Halmstad slott mellan den 4-16 november.

– Jag tycker att det är ett fint tillfälle för andra att se vad jag gör utanför fotbollen och vad jag gör för att hjälpa andra. Det handlar inte bara om att köpa mina tavlor, utan att ge feedback och se hur jag kan hjälpa andra på olika sätt. Det hade varit trevligt om folk ville komma hit och se det, säger Thomas Boakye. – Jag vill förmedla en känsla genom mina bilder. Jag fotar egentligen väldigt mycket olika saker och motiv. Så jag fastnar inte för en sak, utan går på en känsla, förklarar Ariant Plava. 

Öppettider: 
Mån-tors 16-18
Fre 17-19
Lör 10-16
Sön stängt