U19 mötte Häcken i helgen

HBK:s U19-lag föll med uddamålet mot BK Häcken, men tog ändå ett steg i rätt
HBK tog en tidig ledning genom Jacob Olsson som höll sig framme på en hörna efter 10 minuters spel. Häcken kvitterade rättvist men lite opsykologiskt strax innan pausvilan.

I den andra halvleken var det gästerna som hade spelövertaget och tog också ledningen med 20 minuter kvar. HBK kvitterade fem minuter senare genom Nils Strandahl efter ytterligare en fast situation. I matchens slutminuter var det ändå gästande BK Häcken som drog det längsta strået och kunde få in ett segermål från nära håll och matchen slutade 3-2.

Ett starkt BKH vann rättvist men vi tog ändå ett steg i rätt riktning från förra helgen. Anfallsspelet behöver bli bättre för att vi ska kunna kontrollera matchen med boll i längre perioder. Försvarsspelet var okej och framförallt gjorde backlinjen ett fint arbete. Vi blir dock lite passiva i situationer vilket leder till deras mål eller farligheter, säger tränare Johan Bergström.

Nu väntar en sista Ligacupmatch borta mot HIF nästa helg sedan tre träningsmatcher innan seriespelet börjar sista helgen i mars.

Dessa matcher kommer bli nyttiga för oss och till seriestarten kommer vi vara fint förberedda, avslutar tränare Johan Bergström.

HBK U19 - BK Häcken 2-3 (1-1)

Mål: 1-0 (10) Jacob Olsson (Albin Mazreku). 1-1 (42). 1-2 (70). 2-2 (75) Nils Strandahl (David Jyrkin). 2-3 (83).

Startelvan: Max Johnsson - Jacob Olsson (55), Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin (62), Isac Larsson - Albin Mazreku (60), Nils Strandahl, Albin Branting - Oliver Hintsa, Alexander Johansson (77), Isac Harrysson (45).

Inhoppare: Mohammad Alshalkadi (46-87), Benjamin Lidh (55), David Jyrkin (60), Marcus Mori (62), Mohammed Wasmy (77), Lucas Bresmar (87).