U17 vann den allsvenska premiären

I lördags var det dags för premiären av U17-Allsvenskan Södra Vår och för HBK innebar det en bussresa till Bohuslän och match mot Uddevallalaget IK Oddevold. Bollklubben kom ur första matchen i seriespelet med tre poäng efter vinst med 2-1 efter ledning med 1-0 i paus.
 Det är alltid speciellt med en premiär och det här var ju också debut för flera spelare på den här nivån men jag tycker vi genomför matchen på ett bra sätt och ska i sanningens namn vinna den med flera mål. Men när vi inte får utdelning så lever ju matchen in i slutminuten, men idag var det viktigaste att åka hem med tre poäng och det lyckades vi ju med, säger Robert Nordström efter matchen.

HBK hade ett kompakt grepp om första halvlek och bollen var på Oddevolds planhalva mest hela tiden men det skulle dröja till 44:e minuten innan HBK fick utdelning, Nils Thelander slog en hörna som Eric Svensson vackert knoppade in och 1-0 till Bollklubben var ett faktum vilket gladde inte minst Alexander Sakac och Mattias Olofsson som är de i HBK:s tränarstab som har hand om fasta situationer.

Andra halvlek inleddes lika trevligt som första avslutades när det inte dröjde många sekunder innan Johan Gudmundsson slog ett av många inlägg från högerkanten och inne i straffområdet var Eldin Becirovic på rätt plats och kunde göra 2-0 till Halmstad.

Redan i 25:e minuten fick Oddevold en spelare utvisad och HBK spelade alltså 11 mot 10 i 65 minuter.

– Det gör vi inte tillräckligt bra sista halvtimman efter att IKO reducerat till 1-2 säger Tony Andersson i HBK-lägret.

HBK skapade dock ett flertal målchanser och borde avgjort matchen tidigt men med bara ett måls ledning så levde matchen ända in i slutet för bohuslänningarna som dock bara skapade två målchanser på hela matchen medan det för dagen gulklädda hallänningarna var uppe i dussintalet bra målchanser men bara lyckades få in två av dessa.

Det är väl effektiviteten framför motståndarmålet vi kan förbättra framöver för spelet ute på plan var i stora delar väldigt bra och något vi tar med oss till nästa match, säger Robert Nordström vars lag nu tar emot Malmö FF i hemmapremiären söndagen den 7 april.

IK Oddevold U17 – HBK U17  1-2 (0-1)
0-1  (44) Eric Svensson, 0-2 (46) Eldin Becirovic, 1-2 (61).

Laget: Zackarias Nilsson – Arlind Begolli (66), Eric Svensson (66), Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Johan Gudmundsson, Oscar Murro (78), Nils Thelander, Edwin Chronvall (72) – Eldin Becirovic (66), Jonathan Wadensten. Avbytare: Filip Larsson (66), Isak Persson (66), Hampus Häägg (66), Robin Berggren (72), Måns Mårtensson (78), Agit Icen, Max Friberg, Axel Jönsson, Eric Wiberg.