Säsongen över för HBK Futsal

HBK Futsal mötte Skoftebyn i sista matchen för säsongen. Efter en fin inledning föll HBK tyvärr med 4-7.
Tvärtemot hur det har sett ut i flera matcher tidigare var det HBK som tidigt tog ledningen i matchen. 1-0 kom genom Besfort Sulejmani efter exakt en minuts spel. Några minuter senare kom dock kvitteringen, men HBK var hela tiden bra med, och hade flera chanser, bland annat genom Theodor Svedberg och Besfort Sulejmani att återta ledningen.

Med ungefär halva första halvleken avverkad blev så också fallet, Radovanovic tryckte in 2-1 till HBK. Därefter tryckte man på för ytterligare mål, och Skoftebyns målvakt tvingades till en räddning på mållinjen för att HBK inte skulle utöka ledningen.

Skoftebyn kunde dock kvittera på straff, men minuten senare återtog HBK ledningen igen, efter ett missförstånd i bortaförsvaret som var nära att leda till ett självmål, men Radovanovic var sist på bollen. Men Skoftebyn gjorde både 3-3 och 3-4 innan första halvlek var slut. Det hade dock kunnat stå 3-5 på resultattavlan i paus, eftersom Skoftebyn fick ytterligare en tiometersstraff, men Daniel Lindell, som stod i HBK-målet under den första halvleken, stod för en fin räddning med 11 sekunder kvar av halvleken.

Andra halvlek inleddes med en chans- och målkavalkad från båda lagen. 3-5 efter ungefär en minut, och 4-5 sju sekunder senare genom Granelund.

HBK lyckades inte hålla uppe samma fina spel i andra halvlek som i första, och gästerna fick in ytterligare två mål innan matchen var över. 4-7 blev alltså slutresultatet och nu är säsongen över för HBK Futsal, som slutar sist i tabellen. Det blir nya tag för HBK nästa säsong, som efter en lärorik säsong i SFL får spela vidare i division ett.