1-2 mot Göteborg för HBK U17

I Ligacupens fjärde omgång så blev det förlust för HBK U17 när man på söndagens ställdes mot IFK Göteborg. Matchen slutade 1-2 till IFK efter 1-1 i paus.
I första halvlek bjöds inte publiken på något skönspel av något av lagen. Men HBK fick i alla fall till ett vackert anfall med flera passningar som ledde till en spelvändning där Melvin Sjöland tog sig in i högra delen av straffområdet och dribblade av en IFK-back och sedan slog in bollen framför mål där Jonathan Wadensten hittade en ledig yta och gjorde 1-0 till bollklubbsgossarna. Göteborgarna kom dock tillbaka och kvitterade till 1-1 innan paus.

Vi är väl inte riktigt nöjda med första halvlek varken framåt eller bakåt säger Robert Nordström i HBK och fortsätter:

– I andra halvlek får vi dock lite mer bollinnehav och borde satt dit ett par bollar.

Så blev det dock inte i den spelmässigt jämna matchen då HBK var ineffektiva framåt och dessutom missade en straff vid ställningen 1-1. Istället var det IFK som avgjorde från straffpunkten med knappt tio minuter kvar av matchen och HBK:arna lyckades inte få in någon kvitteringsboll utan kampen slutade 1-2.

I femte och sista spelomgången blir det en Boråsresa för HBK:arna och ett möte med IF Elfsborg på söndag.

HBK U17 – IFK Göteborg U17  1-2 (1-1)
1-0 (31) Jonathan Wadensten, 1-1 (42), 1-2 (82).

Laget: Zackarias Nilsson – Eric Svensson (66), Viktor Håkansson, Taulant Peci, Charlie Dagård (66) – Johan Gudmundsson, Nils Thelander, Oscar Murro, Robin Berggren (66) – Jonathan Wadensten, Melvin Sjöland (80).
Avbytare: Isak Persson (66), Filip Larsson (66), Arlind Begolli (66), Edwin Cronvall (80), Eric Wiberg, Agit Icen, Eldin Becirovic.