UT:  #16 Oscar Johansson  -  IN:  #20 Felix Horberg.
Minuter
Byte
UT:  #10 Erik Ahlstrand  -  IN:  #19 Rasmus Wiedesheim-Paul.

Wiedesheim-Paul kom in och avgjorde för HBK

Ett tidigt byte i den andra halvleken gav önskad effekt. Nyinbytte Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde matchens enda mål, läckert på nick, och HBK besegrade Trelleborg med 1-0!
HBK inledde med mycket boll och hög press på ett soligt Vångavallen i Trelleborg. Ett laddat HBK gav inte Trelleborg mycket tid med bollen, och skapade tidigt ett par chanser, bland annat genom två hörnor. HBK-klacken bakom Malkolm Nilsson i målet sjöng fram Bollklubben, som sen tränarbytet gått över till en 4-4-2-uppställning med Sadat Karim och Gabriel Gudmundsson på topp.

Trelleborg arbetade sig in i matchen, och fick allt mer bollinnehav och skapade ett par chanser, samtidigt som HBK hade det lite svårare att ta sig framåt och skapa något konstruktivt. När första halvlek närmade sig sitt slut stod det alltjämt 0-0 och de båda lagen manövrerade ut varandra väl – och det saknades heta målchanser.

HBK tog över spelet lite de sista tio minuterna, men det stod trots allt 0-0 tämligen rättvist i halvtidspausen.

Andra halvleken inleddes på ett liknande sätt som första halvleken slutade. Båda lagen lyckades läsa varandras spel och hade svårt att skapa heta chanser. Haglund gjorde dock ett tidigt byte, och Rasmus Wiedesheim-Paul kom in istället för Erik Ahlstrand, vilket verkade ge en injektion till laget som kom till allt fler farliga lägen. Gudmundsson var nära ett par gånger om, Dusan Djuric blev allt mer involverad i det offensiva spelet och Karim fick mer boll. Samtidigt hördes HBK-klacken på plats allt mer i det halvkyliga vårvädret på Vångavallen.

Haglunds byte fick effekt efter exakt tio minuter. HBK fick en frispark på mittplan som slogs snabbt. Bollen nådde så småningom Edvin Kurtulus som fick till ett perfekt inlägg som Rasmus Wiedesheim-Paul kunde nicka in i mål otroligt läckert till 1-0 HBK!

HBK var nära att utöka sin ledning och Trelleborg hade kunnat kvittera i slutminuterna, men det blev HBK som kunde ta sin första seger under nya managern Magnus Haglund.