UT:  #42 Keanin Ayer  -  IN:  #5 Sebastian Moller.
Minuter
Gult kort
#0 Andreas Johansson

Serieledarna vann med uddamålet

I en jämn och förhållandevis chansfattig match var det tillslut obesegrade Varberg som kunde göra 1-0 och sedan hålla undan och ta ytterligare en seger.
Varberg inledde något bättre än HBK, och skapade ett par halvchanser. Men allteftersom matchen fortled kom HBK in allt bättre i matchen och skapade ett par farligheter på Pontus Silfwers ofta fint slagna hörnor. Ett mummel spred sig över Påskbergsvallen när Varberg fick allt svårare att skapa eget spel, samtidigt som HBK kunde styra mittfältet genom bollskickliga Dusan Djuric och Joel Allansson.

Första halvlek svängde lite, emellanåt var det Varberg som hade spelet, emellanåt var det HBK. I slutet av halvleken fick Varberg ett fint frisparksläge precis på straffområdeslinjen, och det var nära att Tobias Karlsson i Varberg kunde spräcka målnollan – men Malkolm Nilsson fick göra en kalasräddning, och fick samtidigt en rejäl smäll av Astrit Seljmani och blev liggande en stund. Men efter lite vård var HBK-målvakten på benen igen, och spelet kunde fortgå.

Några minuter senare var Sadat Karim nära att nå fram till Rasmus Wiedesheim-Paul vid bortre stolpen, men bollen smet utanför och halvtidsresultatet var därmed 0-0 i en halvlek som saknade de riktigt heta målchanserna.

Inledningen av den andra halvleken påminde mycket om första halvleken. En bit in hade Silfwer ett finfint läge att göra 1-0 till HBK, när han helt fri i straffområdet bara skulle få träff på bollen, men en Varbergsspelare fick foten på bollen och kunde bryta i sista sekund, så Silfwer aldrig kunde gå på skott. Därefter gjorde Haglund ett tidigt byte då Silfwer fick gå ut och Thomas Boakye komma in redan i den 58:e matchminuten.

Men det var Varberg som tog över spelet allt mer, och skapade några halvfarligheter på frisparkar och hörnor. Och tillslut kom också 1-0 till hemmalaget, skyttekungen Astrit Seljmani kunde måla, assisterad av ex-HBK:aren Beqaj, efter en snabb omställning där Seljmani kunde stöta in bollen från nära håll.

HBK pressade på för en kvittering, och gjorde ett par byten i försök att skapa ett större offensivt tryck. HBK var nära bland annat genom Gudmundsson och efter en fin offensiv räd av Allansson, och en farlig hörna på tilläggstid. Men topplaget Varberg fick med sig alla tre poängen, och HBK får ta nya tag i nästa match mot Degerfors den 25 maj.

– Det är en jämn, tajt och ganska chansfattig match där någon enskild situation skulle avgöra. Det blir en kontring, den enda vi släpper i hela matchen, och Varberg är starka nog att utnyttja den. Det känns tungt här och nu, men vi får lyfta våra huvuden och jobba vidare, säger HBK:s manager Magnus Haglund.