Sex HBK:are uttagna till Utvecklingslägret

På Utvecklingslägret i Halmstad har Halland inte haft några spelare i samband med att årskullarna 2002 och 2003 varit där. Dock är representanter från Halland med i år och sex av killarna är från Bollklubben.
HBK:s pojkar 2004 är en grupp som under året vunnit Future Cup efter finalvinst mot IFK Göteborg och kommit tvåa i Halör Cup efter finalförlust mot Malmö FF. Att då HBK är den klubben i Halland med mest spelare i truppen är kanske ingen överraskning för lagets tränare, Morgan Ljungkvist.

- Vi har haft en väldigt god kommunikation med de ansvariga för den här truppen och även ett par spelare till var aktuella för deltagande. Vi har en grupp som älskar fotboll, älskar och träna och väldigt mottagliga för att lyssna för att lära. Det är en glädje att spendera så mycket tid med hela gruppen, säger Morgan och fortsätter: 

- Det är jättekul för de sex som blev uttagna och kommer delta på lägret för det är en upplevelse i sig. Samtidigt är spelarna som är med och inte med väldigt medvetna om att detta bara en bonus i utbildning och inget krav för att nå dit man vill.

Måndagen den 1 juli klockan 10 på plan 3 på Sannarp spelar Halland match mot Uppland och på onsdagen den 3 juli klockan 12:30 på plan 1 möter Halland Östergötland

Spelarna som är uttagna är följande med en beskrivning av spelarna från tränaren:

Isak Svensson: Målvakt med en fin målvaktsteknik, fin spelförståelse och bra vänsterfot. En orädd målvakt.

Viktor Dahlin: Fysisk mittback som med sin snabbhet och styrka löser situationer på ett bra sätt. Har under året blivit klokare i försvarsspelet och tagit fina kliv för att utveckla sitt anfallsspel.

Albin Ahlstrand: Kreativ offensiv spelare som egentligen kan användas överallt på mitten och i anfallet. Duktig en mot en med en fin teknik och tajming i sitt utmanande. 

Lorent Mehmeti: Ytterspringare som kan användas på båda kanterna. En mycket bra vänsterfot som kan producera mycket mål och assists. Också väldigt vass i en mot en.

Albin Binnefors: Forward med sin absolut största styrka i sitt djupledsspel. Har utvecklat sitt felvända spel och hur han kan delta i offensivt spel förutom att gå bakom. En god teknik som oftast används på ett klokt sätt.

Elliot Hintsa: Offensiv spelare som kan användas centralt likväl på kanten. Har sin fotbollsintelligens som bästa egenskap och hur man använder varandra för att skapa målchanser. Även duktig en mot en och en god avslutare.