UT:  #23 Dusan Djuric  -  IN:  #8 Jonathan Svedberg.
Minuter
Gult kort
#24 Besard Sabovic

Sent mål fick HBK på fall

I en jämn och defensivt inriktad match mellan Dalkurd och HBK var det tillslut hemmalaget som kunde göra 1-0 på tilläggstid och få med sig alla tre poängen.
Det såg länge ut att bli en mållös historia mellan HBK och Dalkurd. Lagen slog ut varandra defensivt, och mycket av spelet var förlagt på mittfältet.

HBK var dock nära att få en kanoninledning på matchen. Redan i den första matchminuten hade Sadat Karim en nick i stolpen, och två minuter senare var samme man nära igen - men fick bollen utanför målramen.

Dalkurd tog över spelet i en knapp tiominutersperiod en bit in i matchen och ägde mycket boll, men skapade bara ett par få halvchanser.

Därefter tog HBK över spelet igen, men defensivt stabila Dalkurd lät sig inte rubbas.

Tillslut var det ett byte som fällde avgörandet. I den 70:e matchminuten blev Cissoko inbytt, och dryga 20 minuter senare var det också Cissoko som nickade in 1-0 till hemmalaget i svallvågorna efter en frispark.

Dessförinnan hade dock HBK en boll i mål, men Allansson blev tyvärr avvinkad för offside.