Edvin Kurtulus tankar inför Dalkurd – HBK

På söndag är det dags för match igen, då HBK möter Dalkurd på bortaplan. En av spelarna som slagit sig in i startelvan den senaste tiden är Edvin Kurtulus, som för ett halvår sen spelade i HBK:s akademi.  

 – Det senaste halvåret har varit mycket, mycket lärorikt och det har gått snabbt. Jag har inte hunnit tänka så mycket. Det har gått snabbare än jag förväntade mig. Men sen har jag alltid haft mål och ambitioner att ta mig in i startelvan, så fort jag skrev kontraktet. Och nu får jag jobba ännu hårdare än vad jag gjort innan för att bli ännu bättre, säger Edvin Kurtulus.


Han har startat de sex senaste matcherna och slog det mycket fina inlägget som ledde till 1-0 i segern borta mot Trelleborg. Men nu är det fullt fokus på söndagens match mot Dalkurd.


– Det blir viktigt att vår höga press biter och att vi inte låter dem få igång sitt spel. Sen måste vi vara noggranna i defensiven och i förflyttningarna. Ska vi ta lärdom från senaste matchen måste vi sätta våra målchanser. Det är en väldigt viktig del, konstaterar Kurtulus.


Hur har träningsveckan varit?


Den har varit bra, det var lugnt i måndags eftersom vi hade match i helgen. Sen är det väldigt skönt med högintensivt på tisdagen, och onsdag morgon. Vi ä väl förberedda. Och idag var det en taktiskt väl genomförd träning. Vi vet alla vad vi ska göra och är redo inför helgen.

Senaste matchen HBK spelade var för ungefär en vecka sedan, då man mötte Västerås på Örjans vall. Den matchen slutade 0-0 trots mängder med målchanser och ett väldigt övertag i HBK-favör.

– Vi tar med oss i princip allting från den matchen, förutom att vi måste göra mål också. Vi följer matchplanen defensivt, är kreativa offensivt och skapar målchanser. Sen är det den sista tredjedelen som är avgörande, där vi måste sätta lägena, säger Edvin Kurtulus.

Kurtulus debut i Superettan var på Örjans vall då Öster stod för motståndet.

– Det var en skön känsla. Jag hade inga nerver om jag ska vara helt ärlig, utan jag njöt av stunden. Jag tänkte att nu har min chans kommit, så nu måste jag ta den. Det var det enda jag tänkte. Och sen var det bara att köra på.

Och på söndag kommer laget fortsätta köra på när man möter Dalkurd. Dalkurd kommer från en 3-2-seger mot ÖIS och 0-0 mot Norrby och ligger på nionde plats med 14 ihopspelade poäng.


Lagen möttes senast i seriesammanhang 2016, och det var två målfattiga historier. Det blev 0-0 på Örjans vall 2016 och förlust med uddamålet på bortaplan.


Matchen mellan Dalkurd och HBK spelas på söndag och börjar klockan 17:30. Kan du inte stötta HBK på plats kan du köpa abonnemang eller pay per view på Cmore genom den här länken – och samtidigt stötta HBK ekonomiskt.