Andreas Bengtsson förlänger kontraktet med HBK

Han har varit i klubben sen han var 13 år – och nu står det klart att Andreas Bengtsson stannar kvar ännu längre efter att han förlängt sitt kontrakt med HBK.
– Det känns jättekul. Jag har vetat hela tiden att vi skulle komma fram till en lösning så det känns skönt att det nu är på papper, säger Andreas Bengtsson om förlängningen. 

Bengtssons kontrakt med HBK sträcker sig från och med nu och 3,5 år framåt; och att förlängningen blev såpass lång känns bra för ytterbacken. 

– Det ger en lite stabilitet och en trygghet. Om man ska lämna så får man bli såld och det är väl det som är målet.

Manager Magnus Haglund är även han väldigt nöjd med kontraktsförlängningen. 

– Vi är väldigt glada att knutit till oss Andreas Bengtsson för ytterligare 3,5 år. Detta är ett led i vår fortsatta långsiktiga satsning och planering för både det korta och längre perspektivet. Andreas har haft en väldigt fin utvecklingskurva de två senaste månaderna och jag ser fram emot att fortsätta jobba med Andreas och bidra till hans utveckling de närmsta åren. Andreas är ju en spelare som varit i HBK i många år och passerat igenom flera av våra ungdomslag och han är ett väldigt gott exempel för de värderingar vi har i HBK med noggrannhet professionalism och hårt arbete. Denna fina inställning kryddar han med fina egenskaper som fotbollsspelare. 

Bengtsson sällar sig nu till den skara av spelare som den senaste tiden förlängt sina kontrakt med HBK. Backkollegan Alexander Berntsson skrev på sin förlängning för två veckor sedan, och dessförinnan hade även Dusan Djuric och Rasmus Wiedesheim-Paul skrivit på förlängningar med klubben. För Andreas Bengtsson var det självklart att stanna kvar i HBK. 

– Ja, det var det. Det känns som att vi har något bra på gång och att man kan utvecklas här. Det är väl den miljön vi har här för tillfället med Magnus och allting runtom och laget, säger Bengtsson och fortsätter: 

– Jag har spelat här i hela min karriär så det är många här i klubben och runt om och även klubben i sig som har betytt väldigt mycket genom åren, sen jag var 13 år och kom hit.

Nu vill Bengtsson fortsätta utvecklas och blicka uppåt i tabellen. 

– Jag vill bli ännu mer stark och bli en ännu bättre fotbollsspelare och bidra så att vi kommer högre upp i tabellen.