Veckans spelare: Daniel Lindell

Han är målvakt och lagkapten i HBK Futsal. Veckans spelare Daniel Lindell berättar historien om kompisgänget som blev ett elitlag.
– När jag var yngre visste jag inte ens vad futsal var, och då hade jag inte spelat alls. Men när Per Lunnebjer drog igång det var jag ungefär 20 år och det var då jag fick veta vad futsal var, berättar Daniel Lindell. 

Och det var så det började. Ett kompisgäng började spela futsal ihop och det var starten på vad som så småningom blev HBK Futsal. 

– Jag och Per, som är tränare, spelade i samma fotbollslag och han hade dragit ihop ett gäng kompisar som började spela futsal tillsammans, och så började det bli allt mer seriöst med seriespel. De hade ingen målvakt och då frågade han mig om jag ville testa och på den vägen var det.

Laget blev bättre och bättre och lyckades klättra hela vägen till Svenska Futsalligan, den högsta ligan i Sverige. Och bästa futsalminnet är när laget går samman och lyckas vinna kvalet mot FC Diaspora och ta sig upp till SFL. 

– Det är jämnt tills det är tio minuter kvar av matchen, och då drar vi ifrån och vinner med 8-2. Att vända det på hemmaplan, och vinna kvalet och gå upp var jävligt roligt. Det var en sån jäkla glädje. Det var första gången jag, både fotbollsmässigt och futsalmässigt, vann en serie och vann ett kval och gick upp en serie. Det var en enorm glädje. Det är en glädje som man kanske inte får uppleva så många gånger till i livet, och att få dela det med ett lag på sättet som vi gjorde var fantastiskt, säger Daniel.

Vad är futsal för dig? 

– För mig är futsal glädje och det är gemenskap. Futsal är en extremt rolig sport. Jag har hållit på med fotboll i hela livet, och där har man inte så mycket att göra som målvakt, men i futsal är man mer involverad i spelet och har mer att göra. Det är väldigt roligt att spela, säger Lindell och fortsätter: 

– Från början var vi ett kompisgäng, och det var då jag började med futsalen. Så det är väldigt många som är väldigt tajta i laget och det ger ju bra sammanhållning och gör att att det blir roligare också. 

Något som alla inte vet om HBK Futsals målvakt är att han för ett par år sedan blev utsedd till Årets GAIS:are. Men det var inte för Göteborgslaget GAIS han spelade, utan för Gullbrandstorps AIS. 

– Att bli utvald  till Årets GAIS:are var en stor händelse för mig. Det är något jag är väldigt stolt över, att man blir framröstad av laget som årets spelare. GAIS står för Gullbrandstorps AIS, ett lag som jag spelat för i princip hela mitt liv. Jag har haft lite småuppehåll då jag har bott på annan ort, men annars har jag spelat där i typ hela mitt liv. 

Blickar vi framåt finns det fortfarande drömmar att uppfylla och mål att nå för Daniel Lindell. 

– Ett personligt mål är att få komma med i landslaget någon gång och prova på det. Det hade varit jätteroligt. Och att etablera HBK som ett lag för SFL; det hade också varit jävligt roligt. Jag har ju ett par år på mig, man kan ju spela lite längre när man är målvakt.