Storseger för svenska mästarna mot HBK Futsal

Efter en fin inledning från HBK Futsals sida och ledning med 2-0 tappade hemmalaget allt och föll med 2-16 mot regerande svenska mästarna.

Det började förtroendeingivande för HBK Futsal mot svenska mästarna. 1-0 kom efter ungefär tre minuters spel – då HBK:s skyttekung Besart Zeqiri kämpat till sig bollen och sedan själv avancerade på planen för att tillslut trycka in bollen i mål.

Mindre än en minut därefter kom 2-0 till Halmstadpublikens stora glädje, ett självmål då landslagsmålvakten i Uddevalla inte var med på en bakåtpassning.

HBK kunde hålla ledningen ett tag, men sen fick Uddevalla igång ett fruktat anfallsspel och utnyttjade HBK:s slarv i defensiven. De regerande svenska mästarna behövde en seger för att haka på i toppen, och efter sju minuters spel la man in en högre växel och målen började trilla in.

Första halvlek slutade med en 7-2-ledning för Uddevalla – en ledning som kunde vara större om inte Lindell stått för ett par fina räddningar i HBK-målet – men som också hade kunnat vara mindre om Marc Brandin och Besart Zeqiri förvaltat de tre, fyra fina lägena de fick i första halvlek som inte ledde till mål.

Uddevalla trummade på i andra halvlek – och visade varför man har flera landslagsspelare i laget. HBK gjorde ett par rockader – bland annat fick Reza Jafari chansen i målet istället för Daniel Lindell – men det gav inte resultat. HBK förlorade tillslut med 2-16 mot ett Uddevalla som var flera nummer större – och som nu ger sig in i jakten på ett andra raka SM-guld.