Publik
Avbytare
Avbytare

HBK besegrar Sirius i Svenska Cupen

Sadat Karim gjorde sina två första mål i HBK-tröjan när HBK besegrade Sirius i Svenska Cupen.
Det började dock tungt för HBK, som drog på sig en straff tidigt i den första halvleken. Malkolm Nilsson i målet gick visserligen åt rätt håll, men det blev ändå 1-0 till hemmalaget efter ungefär en kvarts spel.

Det var också Sirius som hade de flesta chanserna och bollinnehavet inledningsvis - bland annat fick Berntsson rensa en boll på mållinjen, men i den 25:e minuten fick Jesper Westerberg på ett riktigt fint inlägg och det var bara för Sadat Karim att stöta in bollen i mål - och kvitteringen var ett faktum.

Efter kvitteringen fick HBK rejält med luft under vingarna, och Sirius såg smått skärrade ut stundvis. Gabbe Gudmundsson var nära att ge HBK ledningen, men Sirius målvakt fick rädda vid sin ena stolprot.

I första halvleks sista ordinarie minut såg det ut som att 1-1 skulle stå sig halvleken ut, men Sadat Karim kunde helt sonika sno bollen från en Sirius-spelare och tryckte sen själv in 2-1 till HBK. Kort därefter var Gudmundsson otroligt nära att utöka HBK-ledningen efter ännu ett misstag av Sirius, men 2-1 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken blev det mer och mer Sirius, men HBK var stabila i defensiven och gick på snabba kontringar då och då, bland annat prickade Gudmundsson stolpen med 20 minuter kvar av matchen.

Men Sirius fick inte in någon mer boll och HBK får med sig tre viktiga poäng i Svenska Cupens gruppspel och har skaffat sig fina förutsättningar för att bli det lag som så småningom tar sig vidare till slutspelet.