Granen siktar på att bli målskytt mot Uddevalla på söndag

På söndag möter HBK Futsal topplaget tillika regerande svenska mästarna Uddevalla. 
Uddevalla ligger inför omgången på en andraplats, bara en poäng upp till Örebro, som dessutom har en match mer spelad. Uddevalla är därmed mer än sugna på att plocka poäng mot ett HBK som kämpar på betydligt längre ner i tabellen. 

Men HBK Futsal är revanschsugna efter helgens två förluster uppe i Stockholmsområdet och hade något på gång i senaste matchen mot Nacka där man var riktigt nära och tillslut föll med uddamålet. Och laget fick med sig en hel del lärdomar från helgens matcher. 

– Hur man spelar sig ur hög press är den största lärdomen skulle jag säga. En annan lärdom från Nacka-matchen är att vi måste ta tidigare beslut, vi är för passiva i vårt passningsspel, väntar för länge. Vi måste sätta igång bollen med fart, annars kommer det straffa sig och det gjorde Nacka. Och så måste vi sätta våra målchanser, säger Markus Granen Granelund, en av spelarna som var med uppe i Stockholm, och som även är aktuell för spel till helgen.   

Vad blir viktigt mot Uddevalla? 

– Jag tror att det kommer vara viktigt att vi håller ihop försvarsspelet som vi gjorde mot Nacka och att vi är förberedda på pressen. Att vi försöker spela vårt spel och vara kalla. Och sen måste vi explodera och kontra, säger Granen. 

Under säsongen har HBK Futsal haft de berömda marginalerna emot sig, istället för med sig. Och Granen har en teori om vad laget borde göra för att få med sig marginalerna istället. 

– Jag tror att vi ska lägga ner att tjöta på domarna och fokusera på vårt spel och att peppa på varandra. Vi har gnällt på domarna hela tiden, och vi får inte frisparkarna med oss.

Under torsdagens träning fokuserade laget på att spela sig ut ur hög press, och Granen tror att det kommer vara en nyckel till matchen på söndag. Senast HBK mötte Uddevalla var två dagar innan jul, och då var det Uddevalla som var snäppet bättre och tillslut vann med 4-2. Men Granen är sugen på revansch, och ställer in siktet på att få in bollen i mål. 

– På söndag gör jag  minst ett mål, det känner jag verkligen. 

Matchen mellan HBK och Uddevalla spelas i Halmstad Arena, på söndag med start klockan 14.